PAŞANIN OĞLU TARİHÇİ(!) OLDU

Deniz Kuvvetleri Komutanı Sayın Özden Örnek'in oğlu ve Gelibolu belgeselinin yönetmeni Tolga Örnek "Çanakkale Şehitlerinin sayısının abartılı olduğunu" açıkladı.

Türk tarihinin en çatışmalı kara savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı'nı anlatan Gelibolu Belgeseli'nin Yönetmeni Tolga Örnek ve Belgeselin Araştırmacısı Feza Toker, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) öğrencilerle bir araya geldi. AİBÜ Mavi Salon'da yapılan konferansta konuşan Gelibolu Belgeseli'nin yönetmeni Tolga Örnek, söylendiğini, ancak bunun abartılı bir rakam olduğunu iddia etti. Örnek, "Bizde 250 bin ölü varsa, o zaman bir sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü, onlarda ölü sayısı 45 bin. 250 bin ölüde ısrar edersek Türk ordusunu küçümsüyor olacağız. Siz savaştan zaferle çıkmışsınız, 250 bin Onbahis ölü vermişsiniz, düşmanınız 45 bin ölü vermiş. Bunları sorgulamamız gerekiyor. O kadar ölü olacak alan yok Gelibolu'da" dedi.
     
     Örnek ayrıca, Çanakkale Savaşı'na siyasi ve ideolojik yükler bindirildiğini de öne sürerek, "Bunlara hiç gerek yok. Biz bunların üzerine gittik belgeselde. Bunun için bazı kesimler tarafından eleştiriliyoruz. Gerçeklerin kendisi o kadar etkileyici ki, gerçeklerin kendisini anlattığımız zaman, zaten Türk Ordusu'nun üstünlüğünü ve büyüklüğünü anlıyoruz. Bu türden yaklaşımlar Türk ordusunu küçük düşürüyor" şeklinde konuştu.
     
     Konferansta AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık'ın uyuması dikkat çekti. Dakikalarca uyuyan Rektör Akbıyık, yanındakilerin uyarısı ile uyandı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim