PALMARİNA Bodrum Yazz & Jazz Festivali ile Sanatın Tüm Renklerine Işık Tutmaya Devam Ediyor…

Jehan Barbur, Erkan Oğur - Telvin, Birsen Tezer ve Bülent Ortaçgil…
16-19 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin en güçlü sesleri ile  masal gibi bir festivale hazır olun!
Bodrum yarımadası ve özellikle Yalıkavak’ı bu yaz tam bir çekim merkezine dönüştüren PALMARİNA Bodrum, dolu dolu yaşanan yaz programını 16-19 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin en saygın sanatçılarının sahne alacağı “Yazz & Jazz” isimli caz festivali ile sürdürüyor.
Türkiye ve Bodrum’un kültür sanat yaşamının ana arterlerinden biri olma hedefiyle bu sonbaharda ilkini gerçekleştirecek olduğu Yazz & Jazz Festivali ile PALMARİNA Bodrum; bundan böyle sürdürülebilir olarak caz müziğinin o eşsiz ruhunu en değerli sanatçılar vasıtasıyla misafirlerine ulaştıracak.
16-19 Ekim tarihlerinde Birsen Tezer, Jehan Barbur, Bülent Ortaçgil ve Erkan Oğur - Telvin’i ağırlayacak olan Yazz & Jazz festivali bayram dönemi boyunca misafirlerine caz dolu geceler yaşatmaya hazırlanıyor.
Türkiye’nin en önemli seslerini yakından izlemek, gençlik yıllarının en değerli şarkılarını ruhunuzda hissetmek için PALMARİNA Bodrum’da yerinizi şimdiden ayırtın!
PALMARİNA Bodrum sanatın tüm renklerine ışık tutmaya devam ediyor…

PALMARİNA BODRUM CAZ FESTİVALİ KONSER PROGRAMI

 

  • JEHAN BARBUR / 16 Ekim Çarşamba
  • ERKAN OĞUR - TELVİN  / 17 Ekim Perşembe
  • BİRSEN TEZER / 18 Ekim Cuma
  • BÜLENT ORTAÇGİL / 19 Ekim Cumartesi

 

Bülent Ortaçgil

Türkiye’de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, "Sen" isimli yeni albümünü Ada Müzik’ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan "Sen" çok özel Ortaçgil şarkılarıyla bezeli. Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Son çalışması "Sen"de yer alan yeni şarkılar sanatçının sevenlerini ziyadesiyle memnun edeceğe benziyor. Albümde müziklerin yanı sıra şarkı sözlerinin de şiirselliği göze çarpıyor.

"Sen"de Ortaçgil her zamanki gibi gitar ve vokaliyle yer alırken usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla sanatçıya eşlik ediyor. "Sen"in ilginç bir özelliği de 14 kişilik bir yaylı gurubuyla çalınmış olması. Bu kayıtlar Hollanda'da Power Sound stüdyosunda gerçekleştirildi.

Erkan Oğur - Telvin

Erkan Oğur, 1995 yılında İlkin Deniz ve Turgut Alp Bekoğlu ile bir araya gelip TELVİN'i kurdu ve müzikle ilgili arayışlarını birlikte sürdürmeye başladılar. Bu arayış 'telvin' kavramının müzikteki ifadesi idi. 10 yıl boyunca aralıklarla, gerek ulusal ve uluslararası festivallerde, gerekse performans  mekanlarında müziklerini icra ettiler. 2006 yılında ilk albümlerini yayınladılar.

Telvin, renkler anlamına geliyor. Tasavvuf erbabı, halden hale geçmeye, karar haline doğru yürüyüşe telvin diyor.

Tutku, korku, aşk, hırs, nefs gibi insani zaaflardan, egolardan arındığınız noktada hâlâ müzik varsa, bu saf müziktir. Temalar, kainattaki müzik enerjisinin Anadolu’ya hediye edilen kısmına dayalı  olarak biçimlenip, geniş doğaçlamalar içeren kendine özgü tavrıyla halden hale geçmeyi ifade etmiş, yaşamımızdaki müzik hallerinin de bir ifadesi olmuştur.

Telvin, hem iddaasız hem de sınırsızdır.

Müzik geçmişe ait bir olgudur... Gelecekte müzik tabi ki olacaktır ama gelecekteki müziğin varlığı geçmişine bağımlıdır.

Birsen Tezer

İlk albümü ‘’Cihan’’ı 2009 yılının Temmuz ayında yayınlayan Birsen Tezer uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektrik gitar), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ile yola ikinci albümleri ‘’İkinci Cihan’’ ile devam ediyor.

Akın Eldes (elektrik gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon), Bülent Ortaçgil (akustik gitar), Erkan Oğur (perdesiz gitar, kopuz), İlhan Şeşen (vokal), Özer Arkun (çello), Sibel Köse (vokal), Tarık Aslan (bendir, erbane) gibi değerli isimlerin de konuk müzisyen olarak yer aldığı ‘’İkinci Cihan’’ albümünde dokuz şarkı yer alıyor.

Jehan Barbur

2009 Şubat ayında prodüktörlüğünü üstlendiği kendi söz ve bestelerinden oluşan şarkıların yer aldığı, ilk albümü ‘UYAN’ ADA Müzik etiketiyle raflarda yerini almıştır. Bu albümde çok değerli müzisyenlerle ortak beste çalışmaları da bulunmaktadır. 2010 yılında Sarp Maden ile ortak bir bestesi dışında, tüm şarkıların söz ve müziğinin kendisine ait olduğu ve prodüktörlüğünü kendi üstlendiği ikinci albümü ‘HAYAT’ı yine ADA Müzikten çıkarmıştır. Kendi neslinin ve kendi tarzının temsilcisi olarak 2009-2011 yılları arasında Bülent Ortaçgil’in 40. sanat yılı kutlaması kapsamında Harbiye Açık Hava Sahnesinde yapılan konsere çok katılmış, ayrıca ADA Müzik’in 25. yıl kutlamasında ADA müziğin çok değerli müzisyenleri ile yine Harbiye Açık Hava Sahnesinde sahne almıştır. 2012 Eylül ayında prodüktörlüğünü üstlendiği 3. albümü ‘SARI’ yine ADA Müzik etiketiyle raflarda yerini almıştır.

Editör: TE Bilişim