Filipinliler Nesli Tükenen Kuşu Yediler

MANILA - Filipinler'de soyu tükenmiş olarak kabul edilen bir bıldırcın türünün son örneğinin fotoğrafı tesadüfen çekildi. Ancak kuşun fotoğrafın çekilmesinin ardından bir markete eti için satıldığı ortaya çıktı.

Cnntürk'un haberine göre uzun zaman önce yok olduğu varsayılan bıldırcının hayatta olan son üyesi Luzon Adası'nda görüntülendi. Ancak ne yazık ki bilimsel adı "buttonquail" olan bu hayvan çok acı bir biçimde ne olduğu bilinmeden eti için satılarak kesildi ve daha sonra da Filipinli bir ailenin midesine gitti.
Bıldırcının bir TV ekibi tarafından yakalandığı ve eti için yerel bir markete satılmadan önce fotoğrafının çekildiği öğrenildi. Fotoğrafın Fransız Haber Ajansı'na satılmasıyla olayın ortaya çıktığı açıklandı.
Nesli tükendiği için neye benzediği ancak Tarih Müzesi'nde bulunan çizimlere dayanılarak anlaşılabilen bıldırcının bilimsel adının "buttonquail" olduğu açıklandı.
Bu türün, Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin bilim adamları tarafından eksik bilgi nedeniyle nesli tükendiğinden şüphelenilen hayvanların yer aldığı kırmızı listesinde bulunduğu bildirildi.
Filipinler'deki Vahşi Kuş Kulübü Başkanı Michael Lou yaptığı açıklamada kuşlar hakkında ülkede bir yerel bilinç oluşturulması gerektiğini, yoksa daha birçok nadir kuşun bu şekilde yok olacağını söyledi.

Kar amacı gütmeyen BirdLife International, daha önce yaptığı bir açıklamada "buttonquail" türü bıldırcınların canlı kalabilmek için başka bölgelere göç etmiş olabileceğini duyurmuştu.

Editör: TE Bilişim