Mustafa Koç’un eski yatı 785 bin euro’ya satışta

Mustafa Koç’un 7 yıl kullandığı 1975 yapımı Benetti Classic marka yat, şimdiki sahibi Avukat Can Doğancan tarafından 785 bin euro’ya satışa çıkarıldı.

Eskiden Mustafa Koç’a ait olan 1975 yapımı, 26 metrelik Benetti Classic marka yat satışa çıkarıldı. Yatın son sahibi Avukat Can Doğancan, dünyada 6 tane benzeri olan, ‘Caress’ isimli yatı, 785 bin euro’ya satacağını söyledi.

Can Doğancan, yatın Türkiye’deki ilk sahibinin Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç olduğunu belirterek, “Mustafa Koç, yatı İtalya’dan satın almış ve yaklaşık 7 sene kullandıktan sonra, arkadaşı, Fuji Film’in Türkiye mümessili Mehmet Garan’a satmış. Mehmet Bey yatı 4 sene kadar kullandı. Sonrasında Nurettin Hasman almak istedi ama olmadı. Yat 2 yıldır bende” dedi.

Yatın gerçek değerinin 1.1 milyon euro olduğunu söyleyen Doğancan, “Bu yat bir klasik. Nasıl Cadillac araba bir klasikse bu da yatların Cadillac’ı. Anadolu Sigorta yatın tüm ekspertizini yaptı ve 1 milyon 50 bin euro değer tespit ederek, full sigortaladı. Şu an İstanbul’da Güzelce’de demirli” diye konuştu.

115 bin euro indirim

Yatın saatte 70 litre yaktığını belirten Doğancan, “Dolu bir depo ile ikmal yapmadan Fransa’dan Amerika’ya gidebilme özelliği var. Çok ekonomik bir yat. Okyanus aşabiliyor, rüzgara fırtınaya dayanıklı. Ayrıca radyo istasyonu sahibi de olan Mehmet Garan, yatın sahibiyken radyo yayın sistemi de kurmuş. Kaliteli bir müzik sistemi de var” şeklinde konuştu.

Geçen yıl mayıs ayında 900 bin euro’ya satışa çıkardığı yatın fiyatını neden 785 bin euro’ya indirdikleri sorusuna Doğancan, “Asıl değeri 1.1 milyon euro. Ama ekonomik kriz ve piyasanın durgunluğundan dolayı yatın fiyatını 785 bin euro’ya indirdik” dedi.

Yatta 1 büyük kabin, 3 tane iki kişilik misafir kabini ve 2 mürettebat kabini olduğunu söyleyen Doğancan, “26 metre uzunluğunda. Tüm yatak, sandalyeler ve tekstil ürünleri Ralf Lauren marka. 15 kişinin birlikte yemek yiyebileceği alana sahip. Deniz suyunu tatlı suya dönüştürme sistemi de mevcut” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim