100 golf sahası olmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu Daho'da golf oynadı.

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da 16 golf sahasının faaliyette olduğunu belirtti: ­ Kültür ve Turizm Bakanlığı, Alanya'ya 7 golf sahası yapacak. Aslında Türkiye'de 100 dolayında golf sahası olmalı. Golf turistinin farkına değindi: ­" Normal turist ülkemizde bir haftada 1000 dolar harcıyorsa bu golf turistinde bu rakam 2 bin­2 bin 500 Euro'ya çıkıyor." 

Golfte 40 takım içinde 6'ncı oldu

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doha'ya uçtu. 4 saatlik yolculuk sonrası 2 saat kadar dinlenip salı sabahı 06.30'da Henrik Stenson, Şevki Kormaz ve Ahmet Ağaoğlu (Türkiye Golf Federasyonu Başkanı) ile birlikte golf oynadı. 18 delikli sahada 12'nci handikap sonrası resmi görüşmeye yetişmek üzere sahadan ayrıldı: ­ Çavuşoğlu:"4 yıldır golf oynuyorum. Oyun oturmaya başlamışken takımımı eksik bıraktım" dedi..

Ahmet Ağaoğlu ise Çavuşoğlu'nun performansının kendisinden iyi olduğunu belirtti ve "­ Sayın Bakan takımdan ayrıldıktan sonra performansımız düştü. Son 6 handikapı 3 kişi tamamladık" dedi. Çavuşoğlu'nun ekibi 40 takım arasında 6'ncı oldu.

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'yla bir görüşmesi sırasında golf konusunu açtığını belirtti: ­ "Sayın Obama'ya golf oynadığımı, kendisiyle birlikte oynamak istediğimi bildirdim.­ Hedefim 15­16 Kasım 2015'te Antalya'da Türkiye'nin başkanlığında gerçekleşecek G20 Liderler Zirvesi sırasında Sayın Obama'yla golf oynamak"dedi

..

Editör: TE Bilişim