Meşrubat kutularından gemi yaptı!

İzmir'deki bir danışmanlık şirketinin sahibi ve eğitim danışmanı Ali Rıza Avcan, iş yerlerinden topladığı 1200 meyve suyu ve süt kutusunu tekne haline getirip yüzdürdü.

Avcan, şirketlerin üst düzey çalışanlarıyla doğada eğlenerek eğitim yaptıklarını söyledi.

eğitimler sırasında oyun oynadıklarını ve oyuncaklar kullandıklarını belirten Avcan, amaçlarının ''şirket yöneticilerini çocuğun keyifli dünyasına geri götürmek'' olduğunu vurguladı.

eğitimde kullanılan oyuncaklarla sosyal sorumluluk projesini birleştirmek istediklerini ifade eden Avcan, ''Sosyal sorumluluk projesi kapsamında birçok şeye dikkati çekmek istedik. Yurt dışında yapılan bu tarz hobileri Türkiye'de ilk defa gerçekleştirerek deniz kültürüne yönelik yeni açılımlar gerçekleştirmeye çalıştık'' dedi.

Avcan, doğanın ve çevrenin korunması konusunda farklı bir yol oluşturduklarını, atık karton kutulardan tekne yapmaya karar verdiklerini açıkladı.


-GÖNÜLLÜ KURULUŞLARDAN 1200 KUTU-


Projeyi Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emrah Erginer ile oluşturduklarını ve gönüllü kuruluşların desteğini aldıklarını bildiren Ali Rıza Avcan, şöyle konuştu:

''Kutuların özellikle gönüllü kampanya çerçevesinde toplanmasına özen gösterdik. Birlikte çalıştığımız firmaların yöneticilerine gittik. Herkes kutusunu temizleyerek bize teslim etti. 1-1,5 aylık süre içinde 1200 oluklu mukavva biriktirdik. Emrah Erginer teknenin projesini çizdi. Kutuları nasıl birleştireceğimize ilişkin ARGE çalışması yaptık. Kimya sektöründe çalışanlarla denedik. Oluklu mukavvaları deniz tutkalı diye bilinen ve suda çözülmeyen bir maddeyle birleştirdik. Biraz da poliüretan madde kullandık. Kağıt ve kağıt ürünlerinden kopmamaya çalıştık.''

Avcan, meyve suyu ve süt kutularının içindeki haVanın, 3 metre 60 santimetre uzunluğundaki 3 kişilik tekneyi denizin üzerinde tuttuğunu belirtti.


-DENİZDE YÜZDÜRDÜ-


Çeşme Marina'da yüzdürdüğü teknenin dayanıklı olduğunu, ancak yüzdükten sonra bir süre askıda kurutulduğunu söyleyen Avcan, daha büyük tekneler yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bafa Gölü'nde yüzecek bir tekne yapmayı arzuladıklarını ifade eden Avcan, herkesin eğlenerek yapabileceği ortak bir uğraş edinebileceğini, Amerika'da, Avrupa ülkelerinde hobi haline gelen ''karton teknenin'' Türkiye'de de birçok kişi tarafından uygulanabileceğini kaydetti.

Avcı, teknenin içinde karton kutulardan yapılmış bir de can yeleğinin bulunduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim