MEHMET BARLASTAN ÖZAL ANILARI

Bahçeden iskeleye geçtim Özal çevresinde korumaları, denizdeydi. Yüzmekteydi.

Bana, "Sen de mayonu giy, atla denize. Beraber yüzelim. Seni kıyıda bekliyorum" diye seslendi. Koşup mayomu giydim ve atladım denize. Hatırlamıyorum tam süreyi ama iki saate yakın yüzdük. Özal inanılmaz hızlı yüzüyor, kulaç atıyordu. Ona yetişmek için ben de nefes nefese kulaç atarken, içimden "Bu tekniği nereden öğrenmiş. Bu kadar hızlı nasıl yüzüyor" diye bir Boğaz çocuğu olarak, hafif kıskançlık duygularını geçiriyordum.

Sonunda yüzme bitti, karaya çıktık. Ne göreyim. Özal'ın ayaklarında paletler vardı. Hızının kaynağı o paletlerdi. Ayağını bir salladığında beş kulaçlık yol alıyordu.

Ben yorgun, perişan çıktım karaya. Halime baktı. Güldü;

-Ayağımda palet olduğunu söyleseydim benimle yarışmaya kalkmazdın. Nasıl aldattım seni, dedi.

O sırada Özal'ın korumaları da birer birer çıkıyorlardı iskeleye. Baktım onlara ve ben de güldüm. Çünkü hepsinin bacaklarında, Venüsbet kayışlarla bağlanmış bıçaklar vardı.

Bu defa ben Özal'a döndüm,

-Turgut Bey, siz benimle alay edeceğinize şu korumalarınıza baksanıza. bu denizde size timsah veya köpek balığı saldırısı ihtimalı mi var ki, böyle bacağı bıçaklı yerli Tarzanlarla denize giriyorsunuz, dedim.

Sonra karşılıklı kahkahaları attık.

Özal'ın başbakanlığında da, Cumhurbaşkanlığında da arkadaş düzeyinde, açık sözlülüğe dayalı ilişkimiz sürdü.

Bir keresinde oturmuş konuşuyorduk. O günlerde Erdal İnönü için, "Cebinde akrep var" demiş, bir eleştiriye karşı da "Küçük Turgut'a anlatsınlar" diye cevap vermişti.

Ona bu tür kırıcı cümleleri hatırlattım.

-"Turgut Bey, bu tür sözler kullanmasanız. Daha ölçülü konuşsanız. Sizi sevmeyenler, bunlar için densizlik diyebilir" dedim.

Güldü Özal,cevap verdi eleştirime,

-"Belki ben bu cümleleri bilerek densizlik olsun, bana saldıranlar yılsınlar ve ölçülü konuşsunlar diye kullanıyorum"...

Böyle sayısız anım var. Hoşgörü. arkadaş eleştirisine açık, sıcak ve gülmeyi bilen bir insandı Turgut Özal. Onu hep özlüyorum.

Kaynak:Tercüman-Haberx.Com

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim