BODRUM'A DEMİRLEYEN 126 METRELİK MEGA YATA BÜYÜK İLGİ
 
Dünyanın sayılı zenginlerinin yatlarına ev sahipliği yapan Bodrum, son olarak Microsoft şirketi ortağı Paul Allen'in, "Octopus" isimli 126 metrelik mega yatını ağırladı.

Siyaset, sanat, spor, iş dünyasında yerli ve yabancı öne çıkan bir çok ismin ziyaretiyle adından söz ettiren Bodrum'a son iki haftada gelenler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Thani, İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ve Libya Lideri Kaddafi'nin oğulları da yer aldı.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği gözde turizm kentine gelenlerin bir kısmı da deniz yoluyla geliyor. Gemi yanaşma iskelesine demirleyen, yüksekliği ile apartman görünümündeki dev yolcu gemilerinden inenler ilçenin tarihi yerlerini gezerek alışveriş yapıyor. Mavi yolculukların adresi olan ve doğa harikası koylarıyla de bilinen bölgede yaz aylarında birbirinden farklı özellikte ve büyüklükte, değeri milyon dolarlarla ölçülen yatları görmek mümkün oluyor.

OCTOPUS İLGİ ODAĞI OLDU

Bodrum'da Karaada önlerine demirleyen "Octopus" isimli yat, büyüklüğünün yanı sıra üzerinde bulunan 2 helikopterle de ilgi odağı oldu. Bir denizaltının bulunduğu belirtilirken mega yatta su sporları yapmak için araçlarda yer alıyor.

Navigea Limited Şirketi'ne kayıtlı, 9 bin 932 grostonluk ve Paul Allen'in olduğu belirtilen yattan helikopterlerin havalanması ilgi çekti. 60'a yakın personel olduğu öğrenilen yattaki bazı personeller, tekne ile geldikleri Bodrum Limanı'ndan dün akşam saatlerinde tekrar ayrılarak yata döndü.

Ahtapot anlamına da gelen "Octopus" isimli yatta Paul Allen'in olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi. "Octopus" isimli mega yatın Yunanis'tan a gitmek üzere Bodrum'dan ayrıldığı belirtildi. Bu arada geçen yıllarda yine dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Rus işadamı Roman Abramoviç'in yatları Bodrum açıklarında demirlemişti.

Editör: TE Bilişim