Kürek Çekmeye Başladı Sigarayı Bıraktı

Sinop'ta coğrafya öğretmenliği ve deniz küreği antrenörlüğü yapan Tamer Dikbıyık, 5 bin lira kredi çekerek, öğrencilerine tek kişilik deniz küreği teknesi aldı.

Sinop'ta bir kulüpte deniz küreği antrenörlüğü yapan Tamer Dikbıyık, sporcularına tekne almak için bankadan kredi çekti.
 
Atatürk Anadolu Lisesinde coğrafya öğretmenliğinin yanı sıra kentteki bir spor kulübünde deniz küreği antrenörlüğü yapan Dikbıyık, 5 bin lira kredi çekerek öğrencilerine tekne aldı.
 
Dikbıyık, deniz küreği sporuyla 5 yıl önce tanıştığını, 6 ay önce de kurslara katılarak antrenörlük belgesi aldığını söyledi.
 
Daha sonra öğrencilerine faydalı olabilmek için tek kişilik deniz küreği teknesi almaya karar verdiğini belirten Dikbıyık, 5 bin lira banka kredisi çekerek, 6 bin liraya tekneyi aldığını ifade etti.
 
Deniz küreği sporu için güç ve enerjiye ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Dikbıyık, sigara kullanan birinin bu sporu yapmasının çok zor olduğunu dile getirdi.
 
Daha önce günde 2 paket sigara içtiğini kaydeden Dikbıyık, "Bir yıldır sigara kullanmıyorum" dedi.
 
"Sigarayı bırakmam sayesinde tekneyi almak için çektiğim banka kredisini rahatlıkla ödeyebiliyorum" ifadesini kullanan Dikbıyık, şunları kaydetti:
 
"Çektiğim kredi için ayda 550 lira taksit ödüyorum. Bu krediyi ödedikten sonra iki kişilik tekne alabileceğim. Öğrencilerimin yarışmalarda iyi dereceler alması motivasyonumu artırıyor. Öğrencilerimin yarışmalarda elde ettikleri başarıları gördükçe kendime 'Keşke daha önce sigarayı bırakarak tekne alsaydım' diyorum. Sigara parasıyla, tekne ve kürek almaya devam edeceğim."
 
"Öğretmenime teşekkür ediyorum"
 
Atatürk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi ve kürek takımı sporcusu Dilan Boz ise öğretmenlerinin örnek davranışının kendilerini duygulandırdığını söyledi.
 
Öğretmenlerine, daha çok çalışarak başarılı olma sözü verdiklerini belirten Boz, "Beni kürek sporuna başlatan öğretmenimdi. Diğer arkadaşlarımla büyük başarılar yakalayarak öğretmenimizi mutlu etmek istiyoruz. Öğretmenimizi örnek alıyor ve ona teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim