Karadenizliler Hamsi Şöleni’nde Buluşacak

Pek çok farklı kültürü bünyesinde barındıran Karşıyaka, bu kez Hamsi Şöleni ile coşacak.

Karşıyaka Belediyesi, Karadeniz Konfederasyonu ve Karşıyaka Karadenizliler Derneği işbirliğiyle 18- 22 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek şölende 5 ton hamsi ikram edilecek.

200 METRELİK MANGALDA HAMSİ

Bostanlı Pazaryeri’nde bu yıl 7’nci kez gerçekleştirilecek olan Karşıyaka Hamsi Şöleni’nde Karadeniz bölgesinde bulunan illerin tanıtım stantları ile yöresel gıda satış stantları açılacak. Çocuk oyun alanları ve hediyelik eşya satış yerlerinin de yer alacağı şölen 4 gün sürecek. Organizasyonun üçüncü günü olan 21 Aralık’ta 200 metrelik dev mangal kurulacak ve pişirilecek hamsiler vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

HORON COŞKUSU

Etkinlik alanında kurulacak sahnede ise Karadeniz müziklerinin vazgeçilmez çalgıları kemençe ve tulum eşliğinde konserler yer alacak. Yöresel sanatçıların sahne alacağı konserlerde alanı dolduranlarla birlikte horon oynanacak.

KARADENİZ RÜZGARI ESECEK

Etkinliğe tüm İzmirlileri beklediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka, farklı kültürleri içinde barındıran ve herkesin kardeşçe yaşadığı bir kent. Hamsi Şöleni’nde de Karadeniz’in tüm güzelliklerini yansıtacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim