Beybaba Altay Altuğ'a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2 Nisan 2016 tarihinde Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde  İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 21. Geleneksel Dayanışma Gecesi 600 kişiyi geçkin katılımla gerçekleştirildi.

UZMAR ana sponsorluğunda  gerçekleştirilen geceye; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alev Tunç, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları DerneğiYönetim Kurulu Başkanı Baybora Yıldırım, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Bayrakdar, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Salih Bilal,Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tan Kirtiş, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Üstüner ve Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır'ın yanı sıra denizci sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve denizcilik camiasının seçkin firmaları katılım gösterdi.

Gecede DEFAV’a katkı ve katılımları bulunan kurum ve şahıslara plaketleri takdim edildi. İlk olarak aynı zamanda gecenin ana sponsoru olan Kaptan Altay Altuğ’a “Yaşam Boyu Başarı” ödülü takdim edildi. Vakıf tarihinde ilk kez verilen bu ödülü alan Kaptan Altay Altuğ birlik ve beraberlik mesajları içeren bir konuşma yaptı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka da yaptığı konuşmada Altay Altuğ’u tebrik etti ve "Allah hepimize Kaptan Altağ Altuğ gibi rütbeler nasip etsin" dedi.

Kapt. Altay Altuğ bir kez daha sahneye davet edildi ve kendisine sponsorluğu dolayısıyla ikinci bir plaket takdim edildi. Her zaman olduğu gibi Kapt. Altay Altuğ mızıkasıyla kürsüye gelerek “Eski Dostlar” şarkısını çaldı. 
Editör: TE Bilişim