Jules Verne'in Bir Hayali Daha Gerçek Oluyor!

Ünlü  Fransız romancı Jules Verne'in bir hayali daha gerçek oluyor. İngiliz ürün tasarım danışmanlığı firması Seymourpowell hem denizde hem de havada gidebilen "yelkenli gemi"  tasarladı.

Gemi, bilinen en hafif gaz olan hidrojen gazı sayesinde havada yükselecek. Geminin hareketi de yine hidrojen yakıt tüpleri sayesinde olacak.

Bütün teknik detayları tamamlanan gemi, bilinen en son mühendislik teknikleri kullanılarak üretilecek.

Uçan gemide amaç çok sayıda yolcu taşımak değil. Az sayıda yolcu ve fazla yaşam alanı ana kriter.

Aircruise isimli 265 metre uzunluğundaki hava gemisi 100 yolcu taşıyabiliyor. Otel görevi de gören uçan gemide amaç yolcuları en kısa sürede istenilen yere ulaştırmak değil. Çünkü bu uçakla Londra’dan New York’a gitmek 37 saat sürecek. 10 lüks oda ve restoranın bulunacağı uçak gemide yolcular yemeklerini yerken Eifell Kulesi’ni ya da Özgürlük Anıtı’nı gökyüzünden izleyebilecek. 369 ton ağırlığındaki Aircruise, 2015 yılına kadar tamamlanacak.

Geminin inşası için şu anda tek engel olarak "yatırım yapacak kişi yokluğu" görülüyor.

Jules Verne'in kitabı: "The Clipper of the Clouds"

Bookseller Photo

Jules Verne'in 1888'de yayınlanan kitabı "The Clipper of the Clouds" uçabilen bir yelkenli gemi olan "Albatross"un başından geçenleri anlatıyordu. Kitap, "gökleri fethetmek için yapılacak hava aracının havadan daha ağır olması gerektiği" fikrinin ilk kez öne sürülmesiyle dikkat çekmiş, Wright Kardeşler'in ilk uçuşlarını yapmadan 18 sene önce yazılmıştı.

İşte tasarlanan gemi


The clipper in the clouds

Aircruise

 

Editör: TE Bilişim