Büyükşehir sporcuları, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelerle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Seferihisar’da düzenlenen “Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası”nda video kategorisinde birinci, genel klasmanda ise dördüncü olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Görüntüleme Takımı, “Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali”nde kazandığı ikincilikle ülkemize bu daldaki en önemli dereceyi getirdi. Dünyanın en iyi sualtı görüntü avcılarının katıldığı, “Sualtı Oscarları” olarak tanımlanan ve bu yıl 15’incisi düzenlenen festivalde, Büyükşehir Belediyesporlu Murat Kaptan, ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Daha öncede birçok yarışmada derece elde eden, Malezya, Endonezya, Filipinler ve Mısır gibi sualtı zenginliğine sahip yerlerde görüntü avlayarak sergiler açan Murat Kaptan, ülkemizde sualtı fotoğrafçılığının hızla yayıldığını söyledi. “Sualtındaki gizli dünyayı geniş kitlelere açmak için fotoğrafçılığa başladım” diyen usta fotoğrafçı, şunları kaydetti:

“Çok sayıda kişisel sergi açıp herkese deniz altının farklı yapılarını gösterme fırsatı elde ettim. Hobimin ve mesleğimin beni en çok mutlu eden yanı da aslında bu. Şimdi de İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD)‘ta, Sualtı Fotoğraf Atölyesi Proje Koordinatörü olarak deneyimlerimi fotoğraf tutkunlarıyla paylaşıyorum. Kazandığımız ödüller çok önemli. Özellikle Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali, her açıdan mücadele gerektiren bir yer. Dünyanın en iyileri tüm becerilerini burada gösteriyor. Aldığımız ikincilik, ülkemizin bu kategoride bugüne kadar elde ettiği en iyi derece.”

2007 yılından bu yana sualtı fotoğrafları çektiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Görüntüleme Takımı sporcusu Mutlu Kurtbaş ise “1952-2012 “Sualtına Işık Tutanlar” başta olmak üzere birçok karma sergiye katıldım. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda yarışmada dereceler elde ettim. ‘Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nda ise video dalında birinci olarak tüm çabalarımın karşılığını aldım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim