İzmir Barosu'ndan stajyer avukatlar için tekne turu

İZMİR Barosu Staj Eğitim Merkezi, stajyer avukatların meslek yaşantısı öncesinde birbirlerini tanıması ve kaynaşması amacıyla eğitim döneminin sonunda bir tekne gezisi düzenledi.

Alsancak Vapur İskelesi'nden başlayan geziye katılan çok sayıda stajyer avukat, staj eğitim döneminin yorgunluğunu attı. Stajyer avukatların yanı sıra Staj Eğitim Merkezi'nde ders veren ve staj tezlerini okuyan avukatların da katıldığı gezide, İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. İzmir Barosu'nda staj yapmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Çetin, Türkiye'de sadece birkaç baroda staj eğitim merkezi bulunduğunu, İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi'nin ise kurgusal duruşma yarışmaları düzenleyen tek merkez olduğunu dile getirdi.

Avukat, hakim ve savcıların nitelikleri ne kadar yüksek olursa yargının güvenilirliğinin ve demokratik hukuk devletinin işlerliğinin de o kadar yüksek olacağını söyleyen Av. Mustafa Çetin, açılan çok sayıda hukuk fakültesi ile hukuk eğitiminin niteliğinin gittikçe düştüğünü ifade etti. YÖK'ün bu yıl hukuk fakültesine girecekler için getirilen 150 bin barajını 190 bine çıkarmasını da eleştiren Av. Mustafa Çetin, "İzmir Barosu olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz bu barajın 150 bin değil, kademeli olarak elli bine düşmesini talep ediyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: TE Bilişim