İşte Dünyanın En Pahalı Yatları

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, denize yeteri kadar önem veriliyor mu tartışılır.

Bizdeki tekne tutkusu belki çok masraflı olduğu için ‘en iyi tekne arkadaşının teknesidir’den öteye geçemiyor. Ancak dünyanın ultra zenginlerinin denizin tadını herkesten çok çıkardığı kesin. Onlar ultra lüks yatlarıyla her gün başka bir limana demir atıyor. Biz de dunya.com olarak dünyanın en yüksek maliyetli yatlarını sizler için derledik. İşte o yatlar:

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 2

Dünyanın en pahalı yatı Eclips. Bu yat, Chelsea Futbol Kulübü'nün sahibi ünlü Rus işadamı Roman Abrahamoviç'e ait. Eclips 162.5 metre uzunluğu ile 'dünyanın en uzun yatları' listesinin ikinci sırasında yer alıyor. Eşi benzeri olmayan yatın değeri 1.5 milyar dolar.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 3

En pahalı yatlar listemizin ikinci sırasında 163.5 metre ile dünyanın en uzun yüzen sarayı Azzam'ı bulunuyor. Azzam, Rus işadamı Roman Abromoviç’in 162.5 metrelik yatı Eclipse’i geçerek dünyanın en büyük megayatı unvanını ele geçirdi. 510 milyon dolar değeri olan yatın sahibi sır gibi saklansa da BAE Emiri Zeyid El Nahyan'ın yatı olduğu öne sürülüyor.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 4

Dünyanın üçüncü pahalı yatı ise 500 milyon dolar civarında olan Al Said. Yattan çok feribota benzeyen 155 metre uzunluğunda ve 15 bin 850 ton ağırlığında olan yat Umman Sultanı Kabus bin Seyd'e ait.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 5

Dördüncü sırada ise 330 milyon dolar değeri olan Seren'i görüyoruz. Rus votka distribütörü Yuri Scheffler'e ait bu yat 135 metre uzunluğunda.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 6

Dünyanın en pahalı yatları listesinin beşinci sırasında ise ünlü tasarımcı Phillipe Starch tarafından, Rus milyarder Andrey Melnichko için tasarlanan A'yı görüyoruz. A'nın değeri 310 milyon dolar.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 7

Listenin altıncı sırasında ise Dubai Prensi Muhammed bin Raşid El Maktum'a ait, 162 metre uzunluğundaki Dubai adlı yatı görüyoruz. 100 kişilik kapasiteye sahip olan yatın değeri 300 dolar.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 8

Dünyanın en pahalı yedinci yatı ise müzik şirketi Geffen Records'un sahibi David Geffen'in sahibi olduğu Pelorus adlı yat. Pelorus'un değeri ise 290 milyon dolar.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 9

Puertos Banus Limanı'nda duran ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ünlü milyarder araba koleksiyoneri Abdullah Al Futtaim'e ait olan Radiant adlı yat dünyanın sekizinci pahalı yatı. Radiant 110 metre uzunluğunda ve 280 milyon dolar değerinde.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 10

Listenin dokuzuncu sırasında ise Rus milyarder olarak bilinen Alisher Usmanov'a ait olan Dilbar adlı yatı görüyoruz. Süperyatın değer 260 milyon dolar.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 11

Sıradaki yatımız ünlü film yönetmeni Stephen Spielberg'e ait. Denizin altına açılan havuzu ile video kayıt almaya imkan sağlayan bu yat, 200 milyon dolarlık fiyatıyla 10’uncu sırada.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 12

Listenin 11’inci sırasında ise Lady Moura'yı görüyoruz. Suudi işadamı Nasser Al-Rashid'e ait olan yatın değeri 200 milyon dolar. Lady Moura, 1990'da İtalyan mimar Luigi Sturchio tarafından tasarlandı ve 105 metre uzunluğunda.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 13

Dünyanın en pahalı 12’nci yatı Steve Jobs'un ölmeden önce siparişini verdiği Venus. Steve Jobs görme fırsatına erişemediği yatın değeri ise 130 milyon dolar.

İşte dünyanın en pahalı yatları galerisi resim 14

Listemizin son sırasında Avustralya'daki tersanesinden 2012 yılında suya indirilen 77 metre uzunluğundaki Sea Stallion yer alıyor. Söz konusu yat 5 yıldızlı bir oteli aratmıyor. Güvertesinde bir de helikopter pisti bulunan yatın değeri ise 100 milyon dolar.

 

Editör: TE Bilişim