İDO'dan Büyük Sanatçı Barış Manço'ya Vefa Örneği

Barış Manço 10. ölüm yıldönümünde kendi adını taşıyan vapurda düzenlenen ve 1000’den fazla hayranının katıldığı seferle anıldı...
 
Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından Barış Manço, ölümünün 10. yıldönümü olan 3 Şubat Salı günü, kendi adını taşıyan “Barış Manço Vapuru”nda düzenlenen törenle anıldı. Moda’da başlayıp sanatçının kabristanının bulunduğu Kanlıca’da son bulan özel boğaz sefere bin’den fazla Barış Manço hayranı katıldı. Vapurda Kurtalan Ekspres Grubu sanatçının anısına bir konser verdi. Sevenleri Kanlıca’dan özel olarak tahsis edilen otobüslerle sanatçının Kanlıca’daki mezarını ziyaret etti.

Türkiye’de ”7’den 77”ye herkesin hayatında önemli bir yeri olan ve aradan geçen on yıla rağmen şarkısındaki gibi “Unutulamayan”  Barış Manço,  ölümünün 10. yılında adını taşıyan vapurun özel Boğaz seferi ile anıldı. Barış Manço’nun eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço’nun ev sahipliğinde gerçekleşen anma törenine Barış Manço’ nun şarkılarıyla büyüyen, onu unutmayan hayranlarının yanı sıra, Yonca Evcimik, Jale, Murat Evgin gibi ünlü isimler katıldı.
 
Barış Manço’ nun çok sayıda seveninin ücretsiz olarak katıldığı özel sefer, İDO’nun Barış Manço Şehir Hatları Vapuru ile gerçekleşti. Moda’dan başlayan  ve Kanlıca’ da son bulan özel vapur seferinde Kurtalan Ekspres Barış Manço’nun unutulmaz şarkılarını canlı performans ile seslendirdi. Anma töreni, Barış Manço’ nun Kanlıca’da bulunan kabristanının ziyaret edilmesiyle son buldu. 

Editör: TE Bilişim