İzmir'de, uzun yıllardan sonra ilk olarak 24 kişilik Hollandalı turist kafilesi Pasaporttan çıktıkları tur teknesiyle Körfezin keyfini çıkardılar.
 
Yat turizmi konusunda çok gerilerde seyreden İzmir'de yeni yeni gelişmeye başlayan körfez turlarına yabancı turistler daha çok  ilgi gösteriyor. Özellikle pasaport'ta bağlı bulunan ve henüz sayıları dördü geçmeyen tur tekneleri bu yıl bir ilki gerçekleştirebilmenin heyecanı ve mutluluğu içindeler.

Amaçlarının İzmir körfezinde deniz turizmini geliştirmek olduğunu belirten tekne sahipleri bu amaçla İzmir Büyük Şehir Belediyesinin, Liman Başkanlığının ve Denizcilik Müsteşarlığı

İzmir Bölge Müdürlüğünün kendilerine destek olmalarını istiyor.

Yat turizmi ilgili olarak İzmir'de yerli ve yabancı turist konusunda çok geniş bir potansiyel olduğunu belirten tekne sahipleri, başarılı olunduğu takdirde bunun İzmir ve çevresine çok önemli girdiler sağlayacağını da sözlerine eklemişlerdir.

Körfez turundan çok büyük keyif aldıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade eden Hollanda'lı turistler, ülkelerine döndüklerinde dostlarına İzmir'i görmelerini önereceklerini de ayrıca belirtmişlerdir.

Bu bağlamda İzmirlilerin körfezlerine sahip çıkmaları ve deniz turizminin gelişmesi için gerekli bütün çalışmalara zaman kaybetmeden başlaması gerekmektedir.

 

Editör: TE Bilişim