Her hafta Samsun'un bir mahallesini Samsunum1 gemisinde misafir ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, " Artık Samsun olarak bizlerde denizi kullanan bir şehir olma yolundayız " diye konuştu

Tekkeköy ilçesi Kışla Mahallesi sakinlerini Samsunum 1 isimli gemiye davet eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, mahalle sakinlerine Samsun'u Karadeniz'den görme fırsatı sundu. Mahalle sakinleri ile birlikte denize açılan Başkan Yılmaz, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi.

Her hafta bir mahalleyi Samsunum 1 Gemisi'nde ağırladıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Samsunlu vatandaşlarımızı denizle buluşturuyoruz. Yıllardır deniz bize bakmış bizde denize bakmışız. Biz de artık denizi kullanan bir şehir olma yolundayız, tıpkı İzmir ve İstanbul'da olduğu gibi. Bildiğiniz gibi Samsun hızla baştanbaşa değişiyor ve 2 sene içerisinde Samsun kabuğundan çıkacak. Hızlı bir şekilde otel ve alışveriş merkezi inşaatları başladı. Sahilimizi baştanbaşa güzelleştiriyoruz. Yat limanı inşaatımız hızla bitiyor, artık denizi kullanan bir şehir olacağız" dedi.

Gemi gezisine yaklaşık 200 mahalle sakini ile birlikte katılan Kışla Mahallesi Muhtarı Ahmet Şahin, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sayesinde Samsun'u denizden izleme fırsatı bulduk” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim