Zorlu bir Rota 

Franck Cammas ve ekibi, iki yüksek basınç kuşağı arasında yol alabilmek için değişken rüzgarlara karşı sıkı bir mücadele verdikleri devasa trimaranın güvertesinde heyecan dolu ve zorlu bir gece geçirdiler. 

Fakat bu mücadeleleri ödülsüz kalmadı;  Groupama 3, 10 Şubat’ta 30° güney enlemini geçti...

Ekip, oldukça zorlu bir geçiş sürecini göze almıştı ve bu gerçekten de, yaklaşık 10 gün önce Ushant’tan yola çıkıldığından bu yana en çaba gerektiren bölge oldu. İlerleme hızındaki düşüş kabul edilir düzeydeydi – özellikle gece yarısı yol alırken – fakat Franck Cammas ve dokuz kişilik mürettebatı, kaybı her şeye rağmen referans zamanına göre minimumda tutup, 300 milden fazla yol katetmeyi başardı. Her şeyden önemlisi, Groupama 3 şu andaki konumu itibariyle kendilerini doğrudan Ümit Burnu’na götürecek rotaya çok yakın seyrediyor.

Yüksek basınç kuşakları arasında

Salı günü öğleden hemen sonra, Arjantin açıklarında bir alçak basınç kuşağını yakalamak amacıyla, etkisi altında olunan yüksek basınçtan kurtulunup, bir gybe dönüşü yapıldı. Rotanın yalpalayan çizgisi, rüzgarsız bir bölgede kalmamak için sürekli tetikte olduklarını gösteriyor. Alarmları, ortalama hızlarının 20 knot’un altına düştüğünü haber vermek için, özellikle geceyarısından hemen sonra, birçok kez çaldı. Groupama 3’ün gündüz verdiği mücadele de pek farklı değil; ne de olsa hala güneye inip “Kükreyen Kırklar”ın batıdan esen rüzgarlarını yakalaması gerekiyor. Bu da Franck Cammas ve ekibi için zorlu bir gün daha anlamına geliyor!  Dengesiz hava koşullarını kabullenip, yüksek basınç bölgeleriyle dolu rotalarında, kendilerine bir yağmur ormanındaymışcasına  yol açarak ilerlemeleri gerekecek.  Fakat hedefleri uzak değil ve ödülleri rahatça hız yapabilecekleri geniş ve düz bir yol olacak...

“Groupama 3, iç kulvardan ilerlerken, yolunu kısaltmak amacıyla kuzeybatı rüzgarlarından maksimum düzeyde yararlanıyor. Amaç, Perşembe gecesi 40° enlemlerine ulaşmak. Bu gece, hızları bazen 15 knot’un altına düşeceğinden,bu pek de kolay olmayacak. Her şey iyi giderse, bunu da atlatacaklar ve sıcaklıklar bu gece itibariyle düşecek.” – Météo France’dan Sylvain Mondon’un analizi.
Groupama 3 ve Jules Verne Trophy 2009-2010 detaylarına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

GROUPAMA HAKKINDA

100 yılı aşkın deneyimiyle, 14 ülkede 4.000’den fazla acenteye sahip olan Groupama, 35.000’i aşkın çalışanıyla, uluslararası bir güç olarak tüm dünyada toplam 16 milyon müşterisine hizmet vermektedir.

2006 yılında Başak Sigorta ve Başak Emeklilik’i satın alan Avrupa’nın lider sigorta şirketlerinden Groupama, 2008’de Güven Sigorta ve Güven Hayat’ı da bünyesine kattıktan sonra Ekim 2009 itibarıyla güçlerini Groupama markası altında birleştirmiştir.

Groupama, Türkiye genelinde 2.000’in üzerinde bağımsız acentesi, 900 çalışanı ve sayıları 1.900’ü aşan Tarım Kredi Kooperatifi üyesi iş ortağının desteği ile 3 milyona yakın müşterisinin mutluluğu için çalışmaktadır.

Hizmet verdiği insanların gereksinimlerini hızla kavrayarak beklentilere anında yanıt veren Groupama, sahip olduğu dinamizm ve uzmanlığın gücüyle, müşterilerine yeni ürün ve hizmetler sunmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Editör: TE Bilişim