Denizcilik Müsteşarlığı, Isparta Valiliği,  Eğirdir Belediyesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın beraber düzenlediği Eğirdir 1. Su Şenliği 16–17 Temmuz 2011 tarihinde yapıldı.

Su şenliğine, Isparta Valisi Memduh Oğuz, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Deniz Çevresi Daire Başkanı Ömer Tıktık, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, eski Anayasa Mahkemesi Üyesi ve Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sacit Adalı ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
 
Denizcilik Müsteşarı Hasan NAİBOĞLU konuşmasında, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında iç sularda düzenlenen faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen etkinlerle denizciliğe ve su sporlarına olan ilginin artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Denizcilik alanında eğitimli insan gücüne ihtiyaç olduğunu ifade eden Sayın Hasan NAİBOĞLU "Gençlerimiz okullarımıza gelsinler ve bu işin eğitimin alarak denizcilik alanında çalışmalarına başlasınlar. Denizcilik mesleğini tercih edenler kesinlikle işsiz kalmazlar" diye konuştu.
 
Şenlik, çeşitli dallarda yapılan yüzme, balık tutma, yağlı direk ve gölde elma toplama gibi yarışmalarla devam etti.

Editör: TE Bilişim