Dünyanın en büyük 100 yatından biri Marmaris'te

Uluslararası elmas ve mücevher şirketi Mondera’ya ait olan ve dünyanın en büyük 100 yatı arasında gösterilen Cedar Sea 2, Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi.

Sabah saatlerinde Marmaris Körfezi’ne giriş yapan dev yat, vatandaşların ve turistlerin meraklı bakışları altında Marmaris Limanı’na demirledi. Yakıt ikmali ve bakım çalışması yapılan yatta, kimlerin bulunduğu konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Mega yat sınıfında dünyanın en büyük ve lüks yatları arasında 75’nci sırada gösterilen Cedar Sea 2’nin bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından mavi turuna devam edeceği öğrenildi.

Yatla ilgili sözkonusu derginin internet sitesinde, yatın oldukça lüks bir şekilde döşendiği, içinde çalışma ofisleri, jakuzi bulunduğu ve muslukların altından ve bir çok eşyanın ise mücevherlerle süslenmiş olduğu bilgisi verildi.

Yaklaşık 80 metre uzunluğunda, bin 5 groston ağırlığındaki yatın, 1986 yılında Hollanda’da yapıldığı ve Cebelitarık bayraklı olduğu belirtildi.

Bir çok devlet adamına ve ünlü isme evsahipliği yapan yatta, eski Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin, şarkıcı Christina Aguillera, oyuncu Carmen Electra ve Monaco Prensi Albert’ın de aralarında bulunuğu bir çok tanınmış isim için partiler düzenlendiği ifade edildi.

Bu arada, yatta bulunan birkaç kişinin botla Marmaris Körfezi’nde kısa bir gezinti yaptıkları görüldü.

 

Editör: TE Bilişim