Sualtında gelin başı 

Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkan Yardımcısı Aktekin, dünyada ilk defa böyle bir deneme yapıldığını belirtti

Dünya Kuaförler Federasyonu (CMC) Türkiye Başkan Yardımcısı Mehmet Aktekin, denizin 25 metre altına dalarak gelin başı taradı. Hava muhalefeti nedeniyle 40 metreye inemediklerini belirten Mehmet Aktekin, dünyada böyle bir deneme yapan başka bir kişi olmadığını söyledi.

Kuaför Mehmet Aktekin, model Nihal Banu Seçal, Türkiye Profesyonel Sualtı Sporları Federasyonu Üyesi Mehmet Kabakçı ve dalgıç Kayhan Yıldız ile İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey beldesi Çıfıt Kalesi mevkiinde denize daldı. Gelinlik giyerek su altına dalan Seçal'ın saçına topuz yapan Aktekin, çiçeklerle süslediği tasarımı duvak ile tamamladı.

40 DAKİKA SÜRDÜ

Aktekin, yaklaşık 40 dakika süren etkinliğin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekne ile açılarak yapmak istedikleri etkinliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle değiştirdiklerini söyledi. Çıfıt Kalesi mevkinde sahilden açılarak 40 metre derine daldıklarını, ancak suyun bulanık olması nedeniyle saçı taramak için 25 metre derinliğe geçtiklerini anlatan Aktekin, "İki senedir hazırlandığımız bir projeydi. Ancak bugüne kadar gerçekleştirememiştim. Engelleri aşarak dalışımızı gerçekleştirdik" dedi.

TOPUZ YAPILDI

Sualtında saç yapmanın zorlukları nedeniyle Seçal'a oldukça basit bir model uyguladıklarını ifade eden Aktekin, "Hava muhalefeti olmayıp tekne ile açılabilseydik, suyun dibine berber koltuğu indirecektik. Ancak kıyıdan girdiğimiz için yanımızda tabure götürdük. Dibe yerleştirdiğimiz tabureye oturan modelimizin saçını taradık. Saçı tepeden toplayarak topuz yaptık. Ardından duvak yerleştirdik. Çiçekler ve taç takarak modelimizi tamamladık" dedi

Rekor deneyecek

Araştırmalarına göre, dünyada ilk kez böyle bir aktivite gerçekleştirildiğini ifade eden Mehmet Aktekin, "Daha önce Türkiye'de havuzda sakal tıraşı ve nikah yapılmıştı. Önümüzdeki sene, Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri gözetiminde rekor denemesi yapacağız. Çok uzun süre emek verdik. İlk kez yapılan aktiviteyi umarım herkes beğenir" dedi. Mehmet Aktekin, Türkiye Profesyonel Sualtı Sporları Federasyonu vasıtasıyla su altında yaptığı gelin başı tasarımına noter onayı almayı planladığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim