Fethiye'de yamaç paraşütü pilotu Halil İbrahim Kılıç'ın (39) gökyüzündeyken görüp denizaltı sandığı ve sonrasında sürat motoruyla yanına gittiği şey balina çıktı. Görüntüleri 10 dakika boyunca kaydedilen 20 metre uzunluğundaki Akdeniz balinası, derinlere dalıp gözden kayboldu. Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde, Babadağ'dan yamaç paraşütü ile atlayış yapan Gravity paraşüt firmasından Halil İbrahim Kılıç, Saint Nicholaus Adası yakınlarında denizde yüzen siyah bir cisim gördü. Havadayken gördüğü cismin denizaltı olduğunu zanneden Kılıç, hızla Belcekız Plajı'na inerek cismi daha yakından incelemek istedi.

Tekneyle yaklaştılar
 Sürat teknesi ile Belcekız Plajı'nın 10 kilometre açıktaki cisme yaklaşan paraşüt pilotu, yaklaşık 20 metre uzunluğunda Akdeniz balinası ile karşılaştı. Önce korkuya yapılan paraşüt pilotu ve arkadaşları daha sonra balinaya yaklaşarak 10 dakika boyunca görüntü aldı. Uzun süre yüzeye yakın bölgede yüzen balinanın hava alarak su püskürttüğü görüldü. Sürat teknesinden rahatsız olmadan yüzmeye devam eden balina, daha sonra derine dalarak gözden kayboldu.
 
"Bizimle oyun oynadı"
 Balina gördüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Halil İbrahim Kılıç, "Önce onu denizaltı sandım. Yanına yaklaşınca korktuk. Biraz daha yaklaşmak istedik ancak hareketleri bizi ürküttü. 20 metrelik bir canavara benziyordu. Sonradan uysal bir hayvan olduğunu hareketlerinden anladık. Bu yüzden yanına yaklaşıp çevresinde dolaşmaya başladık. Bizimle resmen oyun oynadı. Ancak harika bir duyguydu. Akdeniz'de bir balina görmekten keyif aldık. Çok mutluyum balina gördüğüm için" dedi.

Editör: TE Bilişim