ÇEŞME MARİNA’DAN SEZONA MERHABA PARTİSİ 

Çeşme Marina’nın geleneksel ‘Sezona Merhaba Partisi’nin beşincisi dün akşam düzenlenen yemekli kokteyl ile kutlandı.

Dünya Denizyolu Taşımacılığı PIANC tarafından ‘Jack Nichol - Üstün Tasarım Ödülü’, yine bir başka sektör kuruluşu olan ARKIPARC tarafından ‘Kentsel Kalite İçin Dialog - Karma Kullanım Ödülü’,İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Yılın Turizm Yatırımcısı’ olmak üzere çok kısa sürede toplam dört önemli denizcilik ödülünün sahibi Çeşme Marina’nın geleneksel etkinliğine yoğun ilgi vardı.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yılda Grup Son Dakika seslendirdiği parçalarla geceye renk kattı. Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ile marina ekibinin tam kadro katıldığı etkinliğe Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, D Marin’in Ceo’su Kemal Saatçioğlu, Çeşme Deniz Sörvey Müdürü Sedat Korkut, Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, Alaçatı Port Marina Müdürü Onur Kunduz, Çeşme Setur Marina Müdürü HakanTellioğlu, marinada bağlı teknelerin sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.

AKALTAN: ALDIĞIMIZ SONUÇLAR, BİZE DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR

Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ‘Marinamızın beşinci geleneksel sezona merhaba partisine hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında, Çeşme Marina’nın, açıldığı günden itibaren Çeşme’nin en önemli deniz turizmi aktörlerinden biri olduğunu söyledi. Bu rolünü, yıllar içerisinde aldığı biri uluslararası olmak üzere dört ödül ile taçlandırdığına dikkat çeken Akaltan, “Katıldığımız fuarlarda ve etkinliklerde Çeşme’nin tanıtımı için uğraş vermekteyiz. Geçen yıllar ile aldığımız sonuçlar, bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu sezon, deniz sahamızda yaptığımız çalışma sonucunda 7 metre uzunluğa kadar tekneler için 21 adet yeni bağlama yeri yarattık. Bu sosyal sorumluluk projemiz ile daha çok Çeşme sakinini deniz ile buluşturacağız. Yine karada ticari alanımızdaki planlanmış sosyal etkinlikler ve 50 adet ticari işletmemiz ile sezona renk katacağız. Çeşme Marina ailesi olarak bizler, Çeşme deniz turizmine ve dünya marinacılık sektörüne değer katmayı ülkü edindik. Bu ülkümüzü bizimle paylaşan ve bizi destekleriyle yalnız bırakmayan tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımız ile ailemizin bir parçası olan siz değerli misafirlerimize gönülden teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Can Akaltan daha sonra yabancı konuklar için konuşmasını İngilizce olarak yineledi.

DOLULUK ORANIMIZ ÇEŞME’NİN YAT TURİZMİNDEKİ POTANSİYELİNİN GÖSTERGESİ

Daha sonra özel bir demeç veren ve marinanın hizmete alınmasının üzerinden geçen beş sene sonunda tam doluluğa ulaştıklarını vurgulayan Can Akaltan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sonuçtan, Çeşme’nin hem deniz, hem de yat turizmindeki potansiyelini görüyoruz. Şimdiden yüzde 110 doluluk oranına sahibiz. Hatta bazı tekneleri geri çevirmek durumunda kalıyoruz. Yabancılar tekne oranı da yüzde 15 civarında. Ayrıca günübirlik de oldukça çok yabancı misafirimiz oluyor. Kara tarafı da çok iyi gidiyor. Türkiye’nin önde gelen birçok firmasının marinamızda şubesi var. Hayal Kahvesi bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi sezon boyunca misafirlere müzik ziyafeti sunacak. Ünlü sanatçı Yaşar başta olmak üzere pek çok tanınmış sanatçıyı marinamızda ağırlayacağız.”

SAATÇİOĞLU: CAN AKALTAN VE EKİBİ ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTTİLER

Çeşme Marina’nın da bir önceki dönem genel müdürlüğünü yapan, şimdi ise D-Marin’in Ceo’su olan Kemal Saatçioğlu, Çeşme’de olmanın, Çeşme’ye gelmenin her zaman çok güzel olduğunun altını çizerek, “İstanbul’daki iş yoğunluğu nedeniyle bugünkü kaçamak bile bizim için çok değerli. Dostlarla bir arada olmak çok güzel. Ben gönül rahatlığıyla İstanbul’a gittim, çünkü bıraktığım ekibe güveniyordum. Benden sonra marinayı daha da geliştirdiler. Can Akaltan ve ekibi çıtayı daha da yükseltti. İnsan buradayken farkında olmuyor. Gidince değerini daha iyi anlıyor” dedi.

ÖZTÜRK: DÜNYADA EN ÇOK ÇEŞME’Yİ SEVDİM

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ise Marina Genel Müdürü Can Akaltan ile aynı okuldan mezun olduklarını, kendisi ve ekibini yakından takip ettiklerini ve yapılan icraatları takdirle karşıladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Konuşmamı uzatmak istemiyorum. Kısaca şunu söyleyeyim: Ben dünyada en çok Çeşme’yi seviyorum. Ömrüm yetene kadar da burada yaşamak istiyorum.”

BECEL: ÇEŞME’NİN DEĞERİNİ YÜKSELTEN ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİR TANESİ DE ÇEŞME MARİNA

Daha sonra kürsüye davet edilen Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel konuşmasına espriyle başladı. Becel, ilk olarak bu yıl yazın gelmek bilmediğini, bu kokteylle birlikte yaz mevsiminin de başlamasını umdukları belirterek başladığı konuşmasında, Çeşme’nin sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli bir turizm merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Çeşme’nin değerini yükselten önemli cazibe merkezlerden bir tanesi de Çeşme Marina. Bir önceki dönem marinanın müdürü olan Kemal Saatçioğlu olsun, şimdiki müdürü Can Akaltan olsun Çeşme için çok büyük hizmetler yaptılar, yapıyorlar. Marinanın Çeşme için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. İlçemizi ziyaret eden misafirlerin keyifli zaman geçirebileceği, eğlenebileceği mekanların çoğalması anlamında başka yatırımlara da ihtiyaç duyuyoruz. Çeşme Marina’daki bu tür aktivatikasyonların olması, benzer yatırımların önünü açtı. Örneğin Şifne Marina bittiği zaman Çeşme için önemli bir merkez daha kazanmış olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim