Dünyaca ünlü 167 yıllık Hollandalı Feadship Royal Van Lent tersanesinin ürettiği F45 Vantage serisine ait Helix Megayatının Türkiye’deki tek satış yetkisine sahip broker’ı olan 777 Yacht Group, Helix ile seyahat ayrıcalığını tadacak müşterilerine ekstra konfor ve lüks vaad ediyor. Hem de finansal yatırım gerektirmeden.

Hepimiz rahatlamayı farklı şekillerde tanımlamamıza rağmen, modern hayatın baskılarından uzaklaşma şansına sahip olmak çoğu kişinin önceliğidir. Hollanda'da 167 yıldır faaliyet gösteren Feadship tershanesinin ürettiği F45 Vantage serisine ait Helix yatı bu amaçla dizayn edilmiştir. En temiz okyanusların zihninizi, bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirmesine izin verirken, Helix dünyanın dört bir yanını güvenli bir şekilde gezmenizi sağlar.

Helix, zaman ve finansal yatırım gerektirmeyen, mega yatlarda orta boy segmentin son ürünüdür. Üstün Feadship tasarımı, eşsiz bir yatçılık deneyimi yaratmak için mühendislik, teknik ve şıklığın kombinasyonunu size sunmaktadır.Helix'in kendini kanıtlamış dizaynı, Feadship tarafından seçilen "Nautical Style" iç mimarisi ile; koyu renk ahşap kaplamayı nötr tonlarla birleştirerek sıcak ve seçkin bir atmosfer yaratmaktadır.

Tavan içine adapte edilmiş merkezi havalandırma sistemi sayesinde 45 metre bir yat için maksimum iç hacmi sunan Helix, pencereler için de daha fazla alan sağlamaktadır. Helix 'de ışık dolu yaşam alanlarının merkezi üst güvertedeki salondur. Üst üste kayarak açılan camlar sayesinde bu salon "indoor" yada "outdoor" olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca açık güverte zeminindeki tik kaplama içeride de devam ederek görsel bütünlüğü sağlamaktadır.

En üstte bulunan sun deck'te ise güneşin, jakuzinin ve barbekünün keyfi çıkartılabilir. Helix, ana güvertesinde bulunan 1'i tekne sahibi için özel olarak hazırlanmış (Master Cabin) 5 kamarasında toplam 10 kişiyi ağırlayabilir. Üst güvertede bulunan çok amaçlı oda ise, isteğe göre ekstra kamara, oyun odası veya çocuk odası şeklinde düzenlenebilmektedir.

Güverteden tavana kadar uzanan pencereler ile Master Cabin'de yaratılan ferahlık hissi, mükemmel tasarlanmış geniş banyo ile tamamlanmıştır. Hem banyo hem de Master Cabin'in tavanında bulunan 3,2 metrelik açılır cam ile gökyüzü keyfi doyasıya yaşanabilmektedir. Helix aynı zamanda "Charter Class" bir mega yatın tüm gereksinimlerini karşılayacak şekilde inşa edilmiştir.

Alt güverte, kıç tarafta bulunan, 4 metrelik açılabilir platform hem yüzmek için, hem de parti yapmak için kullanılabilir. Yine burada bulunan saunada rahatlayabilirsiniz. Karaya çıkmak istediğinizde ise garajda bulunan bot, sizi ve misafirlerinizi en güvenli şekilde istediğiniz yere götürecektir.

10 kişilik mürettebat kamarası, mürettebatın tüm ihtiyaçları düşünülerek alt güverteye yerleştirilmiştir. Böylece misafirlerinize ve mürettebata maksimum kişisel kullanım alanı yaratılmıştır. Mühendislik harikası dizaynı ile bakım tutum gereksinimlerini asgari seviyede tutan Helix'de çalışmak mürettebatınız için bir eğlenceye dönüşmektedir.21-24 Eylül 2011 tarihleri arasında, sektörün en prestijli etkinliği Monaco Yacht Show'a katılan Helix, müşterilerin özel zevklerine uygun bir biçimde hazırlanmış ve okyanus aşırı seyahatleri keyifli tatillere çevirecek bir mega yattır.

Helix’in tam boyu 44.70 m (146.10 ft), genişliği  9.20 m (30.20 ft)dir. Su Çekimi 2.70 m (8.10 ft)'dir. Makine dairesinde 2 adet MTU 12V2000 M70 788 kW/1055 BHP ana makinesi vardır. Maximum Hız 14.5 knot. Menzili Transatlantiktir. Klas, Llyod’s@100AI, SSC, Yacht, Mono, GG, LMC,UMS, MCA, tersanesi Feadship – Royal Van Lent, malzemesi ise çelik gövde/ Aluminyum üst binadır. Helix’in misafir kapasitesi 10/12 misafir (5/6 Kabinde), mürettebat kapasitesi de 10 kişidir (5 kabinde). Bulunduğu yer Hollanda’dır.

Editör: TE Bilişim