Bu şirketlerde çalışmak varmış
 
Şirketler sadece sahada değil çalışanlarını daha iyi motive edecek, streslerini azaltacak etkinliklerle ofislerde de kıyasıya bir rekabet içinde

Şirketlerin motivasyonu artırmak, iş stresini azaltmak, iletişimi güçlendirmek ve aidiyet hissi oluşturmak amacıyla çalışanlarına yönelik düzenlediği kültür, sanat ve spor aktiviteleri ayrı bir rekabet konusu. Büyükten küçüğe birçok şirket tekne turları, outdoor aktiviteler, piknik, konser, dans, spor turnuvaları, günü birlik veya hafta sonu konaklamalı doğa ve kültür gezileri, grand prix, mutfakta yemek-pasta kursları gibi çalışanları için etkinlikler düzenliyor. Bazı şirketler, çalışanları için spor salonu, sırt-omuz ve boyun masajı uygulaması hatta diyetisyen hizmeti de veriyor. Üstelik aktivitelerin çoğuna şirket yöneticileri de katılıyor. İşte son zamanlarda hararetlenen bu pozitif rekabete dikkat çekici örnekler:

Microsoft'tan masaj uygulaması
Microsoft Türkiye'de Sosyal Kulüp tarafından "happy hour'', kültür gezileri ve bazı sanat faaliyetleri organize ediliyor. Yelken, futbol, fotoğrafçılık ve dans kulüpleri ile Scuba Diving, MS Toast Masters Club bulunuyor. Yakın zamanda sırt-omuz ve boyun masajı uygulamasını devreye alan şirket, uygulama ile teknoloji, ofis ortamı, ergonomik koşullar ve stresin yaratacağı fiziksel etkileri azaltmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Vestel'den yemek pişirme etkinlikleri
Vestel, her yıl geleneksel olarak bowling ve futbol turnuvaları düzenliyor. Kano ve rafting gibi su sporları çalışanların doğayla iç içe olmalarını sağlarken, Mutfak Sanatları Akademisi'nde yemek pişirme etkinlikleriyle de çalışanlara farklı aktivite seçenekleri sunuluyor.

BAT Türkiye'den Scuba Şirket
bünyesinde FunCO adı verilen bir etkinlik ekibi bulunuyor. Dragon Boat, kurumsal oyunlar ve şirketler ligi gibi spor karşılaşmalarına çalışanlar takımlar halinde katılıyor. Şirketin voleybol, futbol, basketbol, yelken ve karting takımları bulunurken, fotoğraf kursu, dalış kursu, yelken kursu ve güvenli motor sürüş kursu gibi hobilere yönelik çalışmalar da yapılıyor.

Borusan'da yelken kulübü
Borusan, çalışanlarının stres atıp birbirleriyle kaynaşabilecekleri Okay Yelken Kulübü, Art'a Kalan Zaman Günü ve Fotoğraf Kulübü gibi sosyal etkinlikler düzenliyor. Borusan bünyesinde 2009 yılı sonunda kurulan Fotoğraf Kulübü'nün yaklaşık 350 destekçisi var.

Turkcell'de her güne bir aktivite
Turkcell Sosyal Aktivite Grubu (TSAG), her yıl yaklaşık 365 aktivite gerçekleştirirken, grup çatısı altında futbol, basketbol, yüzme, yelken, masa tenisi, karting, bowling, bisiklet ve voleybol olmak üzere dokuz dalda kurumsal spor takımı bulunuyor. Tüm aktiviteleri gönüllü bir ekip yürütüyor. ''Yaratıcılıkta sınır tanımayanlara" yarışmalar, ''hiç sesi olmayanlara'' şan dersi, sabun yapım ve karpuz seçme kursları, otoparkta nostaljik sinemalar da düzenleniyor.

Honda'da üst düzey yöneticiler de katılıyor
Honda Türkiye A.Ş. çalışanlarına yönelik 2002 yılından beri parti ve spor turnuvaları düzenliyor. Aidiyet hissi oluşturma, çalışanlar arasındaki iletişimi güçlendirme ve stres atma amacıyla gerçekleştirilen etkinliklere genel müdürden başlayarak tüm üst düzey yöneticiler katılıyor.

Mercedes Benz Türk'te müzik grubu
Mercedes Benz Türk'te çalışanları mesai saatleri dışında da bir araya getirerek kaynaşmalarını hedefleyen fotoğraf, müzik, dans, kültür, dalış, doğa yürüyüşü, motosiklet, kış sporları, yelken, tiyatro ve off-road kulüplerinde hem bireysel hem de takım aktiviteleri yer alıyor. Şirket çalışanlarından oluşan ''Grup Dayımlar'' müzik grubu, şirket dışında çeşitli organizasyonlar düzenlerken, sosyal kulüpler bünyesinde tüm çalışanlara dans, gitar, tenis, pilates, yoga dersleri ve fitness salonu imkanı sunuluyor.

BSH'dan Sokak Kulüpleri
BSH'ın SOKAK adını verdiği sosyal ve kültürel etkinlik kulüpleri kapsamında tiyatro, dans, halk oyunları, fotoğrafçılık ve yamaç paraşütü gibi sekiz ayrı kulüp bulunuyor. SOKAK kulüpleri tüm yıl boyunca yaptıkları çalışmaları yılda bir defa düzenlenen SOKAK haftasında şirket çalışanları ve üst düzey yöneticilere sergiliyor.

BP'de spor ön planda
BP Türkiye, çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerini 2002'den bu yana BP Sosyal Grubu (BPSG) çatısı altında hayata geçiriyor. Çalışanlarına pilates, kondüsyon, koşu, yürüyüş gibi düzenli spor yapma imkanı veren BP Türkiye binası içindeki salonda tam ve yarı zamanlı profesyonel spor eğitmenleri / rehberleri bulunuyor. Ayrıca çalışanlar arasında futbol ve basketbol turnuvaları da düzenliyor.

Finansbank'ta Yaşam Atölyesi
FinClub Yaşam Atölyesi ile her çalışan kendine uygun bir etkinlik bulabiliyor, popüler faaliyetlere piyasa değerinin çok altında bir fiyatla katılım şansı sağlanıyor. Finansbanklılar, banka bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli sosyal kulüpler kapsamında da perküsyon atölyesinden reiki'ye, konserden tiyatroya, kısa film atölyesinden salsaya, kartingten briçe, uçurtma yapımından fotoğrafçılık aktiviteleri gibi hobi eğitimlerine kadar birçok etkinliğe birlikte katılabiliyor.

Editör: TE Bilişim