Kuzey Ege’nin turizm cenneti, Ayvalık’ın Avrupa’nın en önemli denizcilik fuarı olarak kabul edilen Boot Düsseldorf 2016 Fuarı’nda ki standı daha ilk günden ziyaretçi akınına uğruyor.

Ayvalık Belediyesi ve AYTUGEB Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Gençer’in başlattığı tanıtım atağı tüm hızıyla sürüyor. Ayvalık Belediyesi ve AYTUGEB’in ağırlık verdiği yurtdışı fuarlarının ilki olan Boot Düsseldorf 2016 Fuarı’nda ilçenin su altı zenginliklerinden gastronomisine, tarihi kültür mirasından doğal güzelliklerine kadar bir çok alanda etkin tanıtımı yapılıyor.

Alman Televizyonunun canlı yayınında Ayvalık standı da Alman izleyenlere tanıtıldı. AYTUGEB Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, Ayalık’ı canlı yayında Alman izleyicilere anlattı ve tatil için Ayvalık’a davet etti.

AYVALIK’A YOĞUN İLGİ.

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Boot Düsseldorf 2016 Fuarı’na katılan yabancı ve Türk tur operatörleri de Ayvalık standına yoğun ilgi gösterirken, Alman vatandaşlar da Ayvalık Belediyesi ve AYTUGEB standına gelerek ilçe hakkında sorular sorup geniş kapsamlı bilgiler alıyorlar.

Ayvalık Belediyesi ve AYTUGEB’ın ortak standını ünlü sörfçü Alman Ralf Busse, Şanlı Urfa İl Turizm Müdürü Aydın Aslan, TEOS Marina Genel Müdürü Fatih M. Dağıstanlıoğlu ve Marina Base Yatçılık Müdürü Bahadır Şen, Çeşme kaymakamı, İzmir Denizcilik Ticaret Odası Başkanı ziyaret ederek kenti tanımak için bilgiler aldılar.

AYVALIK A’DAN Z’YE TANITILIYOR.

23- 31 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Avrupa’nın en önemli denizcilik fuarı olarak kabul edilen Boot Düsseldorf 2016 Fuarı’nda Kızıldeniz’den sonra kızıl mercanların bulunduğu tek bölge olan Ayvalık’ın amforaların da bulunduğu sualtı zenginlikleri yönünden oldukça cömert. 22 adası ve 60 dalış noktasıyla tanıtımı yapılırken, ilçenin tarihi dokusu, doğal güzellikleri, kendine özgü yemek kültürü, ekonomisi, Türkiye’de ve dünyada kendine has lezzeti ve nefasetiyle aranan zeytinyağının yanı sıra standı ziyaret eden konuklara Ayvalık’ın UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almak için Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer öncülüğünde başlatılan çalışmalar aktarılıyor.

ZİYARETÇİLER AYVALIK’A DAVET EDİLİYOR.

Ayvalık Belediyesi ve AYTUGEB ilçenin turizmini geliştirmek ve turizm sezonunu yılın daha geniş bir dilimine yaymak için çalışmalar başlatan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Boot Düsseldorf’ta Ayvalık’ın deniz sporları alanında tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Ayvalık Belediyesi ve AYTUGEB adına Almanya’da bulunan Ümit Özgültekin ve Nurhan Fidancıoğlu Türkiye’de turistik faaliyet yapan Alman acentesi olan Ion Club ve Mistrale Yelken firmalarıyla da görüşerek Ayvalık’a davet ettiler.

Almanya’da ki fuarda Ayvalık’ın alışveriş, gastronomi, tarihi, sportif alanları yönünden İngilizce dublajlı tanıtıcı filmlerin yer aldığı USB bellekler ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından İngilizce olarak hazırlatılan Ayvalık’ı her yönüyle anlatan “Keşfe değer yeryüzü cenneti Ayvalık” kitapçıkları ve çeşitli tanıtıcı broşürler de dağıtılarak tanıtılıyor.

Editör: TE Bilişim