BODRUM Denizciler Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü yıl düzenlenen yemekte; denizciler bir araya geldi. 

Bodrum Denizciler Derneği tarafından denize emek verenleri ve ailelerini bir araya getiren genelsek buluşma yemeği, Delfi Otel'de düzenlendi. Bodrum Liman Başkanı Attila Beyli'nin de aralarında yer aldığı yaklaşık 600 kişi yemeğe katıldı. Denize ve denizciliğe hizmet eden 70 yaşındaki 11 denizciye, anı plaketi verildi. Bazı plaketleri adı geçen denizcilerin yakınları teslim aldı. Yemekte esnafın katkıları ile hazırlanan hediye çekilişi yapıldı. Yemek menüsünde kara izmarit, peksimet, çekikçe zeytin, Bodrum Baklası diye de bilinen Gambilya favası yer aldı. 

Menüyü hatırlatan Dernek Başkanı Mustafa Demiröz, "Geçmişte denize emek verenlerin vazgeçilmez gıdalarıydı. Kara izmarit boldu. Daha az rastlanan balıkları yemezlerdi. Çünkü ekmek parasını onlardan kazanırdı. Peksimeti ıslatıp yerdi" dedi. 

Eğlenip sezon yorgunluğunu atmak, dayanışma ve kaynaşmayı sağlayarak nesiller arası köprü kurmayı amaçladıklarını kaydeden Demiröz, denizcilik denince artık balıkçılığın çok akla gelmediğini, balığın azalmasıyla balıkçılığın da azaldığını belirtti. Demiröz, günlük turlar ve mavi yolculukları ile önemli bir turizm destinasyonu olan Bodrum'da, denizcilik denilince turizmin akla geldiğini belirtti. Yemeğe katılanlar canlı müzik eşliğinde yakınları ve arkadaşları ile eğlendi.

Editör: TE Bilişim