Kumköy Mahallesi İrmene mevkisinde, Mahalle Muhtarı Ergun Taş'a ait evin bahçesindeki armut ve erik ağacının çiçek açması, vatandaşları şaşırttı.

Sonbaharda sararan yaprakların olduğu bahçede çiçeklerle dolu armut ve erik ağaçları, güzel görüntü oluşturdu. 

Mahalle sakinlerinden İsmail Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, komşusunun bahçesinde çiçek açan armut ve erik ağaçlarını görünce çok şaşırdığını dile getirdi. Armut ağacının ekim ayında çiçek açmasına alışık olmadıklarını anlatan Önal, "Bu olay en son 10 yıl önce yaşanmıştı. Uzun zamandan beri ilk kez görülen bir şey. Ağaçların çiçek açması havaların ılık gitmesinden kaynaklanıyor" dedi. 

Ağaçların son yağmurların ardından çiçek açtığını anlatan Önal, şöyle konuştu:

"Bu ağaç normalde nisan ayında çiçek açar. Şu anda erikler ve armut ağaçları çiçek açtı. Bu ağaçlar meyve de verebilir ancak uzun ömürlü olmaz. Böyle bir bölgede yaşamaktan son derece mutluyuz. Bu mevsimde böyle bir iklim ve hava yaşamak bizi çok mutlu ediyor."

Öte yandan, Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede son iki gündür hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyrettiğini, günün en yüksek hava sıcaklığının 28 derece olarak ölçüldüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilişim