Balya Belediyesine Anlamlı Ziyaret

 Uzman Denizciliğin kurucusu Deniz'lerin Beybabası Altay ALTUĞ  oğlu Noyan Altuğ ile birlikte Balya'da doğduğu evi ziyaret etti.

Beybaba Altay Altuğ daha sonra Bayraklı Balıkesir Balyalılar Dernek Başkan'ı Erkan Uzun ile birlikte , Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç'ı makamında ziyaret etti.Kaptan Altay Altuğ'a oğlu Noyan Altuğ eşlik etti.

Altay Altuğ SeaNews dergisine verdiği röportajda Balya anılarını şöyle anlatmıştı:
"Bandırmanın Balya kazasında Gümüş madenleri vardı. Kapitülasyonlar zamanında Fransızlar kurmuş. Paris gibiydi Balya… Annem Fransızca bildiği için orada öğretmenlik yapıyordu. Babamda orada avukatlık yapmış. Orada çok zengin olmuşlar. Babamın yazlık arabası Ford vardı. Kışları ise  Fiat arabası vardı,onu kullanırdı. Şoförle arasında cam vardı. Kazım Özalp, Alp Özalpların babası, Tuzlada filikalar ve inşaat yapıyorlar. Life Boat yapıyorlar, onlar da gelirlerdi arabayla Balya’ya giderlerdi. Bunları hatırlıyorum.
Bizimkiler orada çok iyi vakit geçirdiler. Güzel bir evimiz vardı bahçeli iki katlı. İstanbul’da elektrik yokken Balya’da elektrik vardı. Fransızlar o yıllarda Balya’ya bedava elektrik verirlerdi. Bütün sokaklar evler şırıl şırıldı. Ben Balya’da doğmuşum."




Editör: TE Bilişim