Karacabey'in Karacaahmet Mahallesi’nde yaşayan 47 yaşındaki Murat Akbay, çöpe atılan atık pil, karton, pet şişe, elektronik parçalar gibi eşyaları birleştirerek 2,5 metre genişliğinde gemi imal etti. Akbay, 'TDK Karacabey' adını verdiği geminin tamamını çöpten bulduğu malzemelerle yaptı.

Akbay, gemiyi tek başına uğraşarak 2 ayda yaptığını belirterek, "Aralık ayında insanların kullanmadığı ve gereksiz görerek çöpe attığı eşyaları toplamaya başladım. Her geçen gün topladığım parçaları birleştirerek 2 ay gibi kısa sürede 2,5 metrelik gemiyi tamamladım” dedi.

Geçimini çöplerden topladığı kağıt ve plastik atıklardan sağladığını anlatan Akbay, “İnsanlar geri dönüşümü mümkün olan malzemeleri çöpe atıyorlar. Aslında atılan bu malzemeler çöpe değil de geri dönüşüm kutularına atılsa değerlendirilebilir. Bu konuda vatandaşlarımız daha şuurlu olmalı” diye konuştu.

Çöpten topladığı malzemeleri kullanarak yaptığı gemiyi yakında motor takarak suya indireceğini söyleyen Murat Akbay, hedefinin insanlara çöpe attıklarından neler yapılabileceğini göstermek olduğunu vurguladı.
Editör: TE Bilişim