Başkent’ten dört yıl önce ayrılan Ankaralı Akıncı çifti, yaşamlarını Bodrum Marina’ya bağladıkları bir teknede sürdürüyor.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nden öğretim görevlisiyken 4 yıl önce emekli olmayı tercih eden Çetin Akıncı ve Ankara Bölgesi Voleybol Hakemi eşi Yasemin Altıner Akıncı, 4 yıldır Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Milta Bodrum Marina’ya bağladıkları 12.5 metrelik Thassos isimli teknelerinde yaşıyor.


Çetin Akıncı tekne ve yelken sevdası nedeniyle öğretim üyesi olma hakkından vazgeçerek, 47 yaşında emekli olmayı seçtiğini söyledi. Voleybol hakemliğine devam eden aynı zamanda, caz ve latin şarkıları söyleyen eşi Yasemin Altıner Akıncı ile Bodrum’a yerleşmeye karar verdiklerini anlatan Çetin Akıncı, “Bodrum’a sık sık yelken yarışları için, ya da yaz aylarında tekne ile koylara açılmak için geliyorduk. Emekli olunca da, sahip olduğumuz dostluklar, sosyal ve kültürel yapısı bizi Bodrum’a çekti. Ankara’yı bırakıp Bodrum’daki teknemize yerleştik” dedi.


Atkıncı, Bodrum’un kara hayatını kış mevsiminde tercih ettiklerini, yazın ise denize açılarak mavi yolculuğun güzelliklerini yaşadıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim