ABD’li ünlü ekonomistin çocukları Bodrum’da

DÜNYACA ünlü ekonomist ABD’li Dr. Milton Friedman’ın oğlu ve kızı, aileleriyle birlikte süper lüks motor yatla Yunanistan’dan Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne geldi.

Yunanistan’a ait Leros Adası’ndan Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadası’ndaki Prensen Koyu’na akşam saatlerinde demir atan 75 metre uzunluğundaki "Naia" isimli süper lüks motor yat, ilgi çekti. Haftalık kirası yaklaşık 1 milyon 725 bin lira olan yatı görmek isteyenler, bölgeye akın etti. Yatı yakından incelemek isteyen yatçılar, denize açıldı.

KOYLARDA TUR

Yatta; 2006 yılında yaşamını yitiren ABD’li Dr. Milton Friedman’ın oğlu David Friedman ve kızı Janet Freidman’ın eşleri ve yakınları ile birlikte olduğu öğrenildi. İtalya’da 2005 yılında denize indirilen ve Holywood yıldızları ile ünlü futbolcuların da tatil için tercih ettiği yatta; akşam saatlerinde jet-ski yapmak için eşi ile denize açılan David Friedman ve konukları, yaklaşık 45 dakika Prensen ve Küdür Koyu’nda denizin tadını çıkardı. İlçede iki gün kalması beklenen Amerikalı ailenin, sonrasında Gökova’dan Rodos’a geçeceği belirtildi.

YATTA YOK YOK

Öte yandan yatta; bir VIP suit daire, dört master kabin, sekiz normal oda ve 24 mürettebat bulunuyor. Yatın tam 340 bin litrelik akaryakıt ile 10 bin deniz millik mesafe kapasitesi bulunuyor. Ayrıca asansörlerin bulunduğu yatta, 180 metre derinliğe kadar inebilen dokuz metrelik bir denizaltı, su sporları merkezi, jakuzi, iki yüzme havuzu ve fitness merkezi bulunuyor.

HÜRRİYET EGE

Editör: TE Bilişim