40 bin kişi internetten birleşti, özel plajı satın aldı!

Yeni Zelanda’da 40 bin internet kullanıcısı, düzenledikleri bir kampanya sonucunda toplanan parayla satın aldıkları özel plajı kamulaştırıyor

Bu çılgın fikir, Abel Tasman Milli Parkı’nda bulunan ve beyaz renkli kumları ve turkuaz renkteki kıyılarıyla “Yeryüzündeki cennet” olarak adlandırılan Awaroa Plajı’nın, tüm halkın yararlanacağı bir şekilde kamu malı olmasını dileyen Duan Major ve Adam Gardner tarafından aralık ayında ortaya atıldı. Sadece helikopter ve gemi ile ulaşılabilen 7 hektarlık bu muhteşem plajın sahibi tarafından satışa çıkarılması üzerine harekete geçen ikili, internette bir kampanya başlattı. Givea- Little sitesi üzerinden ocak ayında başlatılan ve sosyal medya yoluyla da hızla yayılan kampanyanın sonucunda, 1.4 milyon Euro toplandı.

Toplanan parayla satın aldıkları plajı halka açacaklarını açıklayan ve bu açıklamalarıyla Tabii Kaynakları Koruma Bakanı Maggie Barry’den de tebrik alan bağışçılar, plajın hukuki sahibi olması için resmi olarak Abel Tasman Milli Parkı’yla birlikte çalışacak bir de vakıf kuracak.
 
Editör: TE Bilişim