316 metrelik dev gemi nehirden geçti       


Kuzey Denizi turuna çıkmak üzere Almanya Papenberg'deki Meyer Werft tersanesinden ayrılan Celebrity Eclipse adlı 316 metre boyundaki yolcu gemisi insanların yüreğini ağzına getirdi.

Dev yolcu gemisinin kanaldan geçişi sırasında her iki kıyı arasındaki mesafe kimi zaman 60 santime kadar indi. Ortaya da ilginç görüntüler çıktı.


Almanya’nın Papenberg bölgesindeki Meyer Werft tersanesinde 3.7 milyar dolarlık bir bütçe ile inşa edilen 122 bin tonluk ve 316 metre boyundaki lüks yolcu gemisi Celebrity Eclipse’in açık denize çıkması için zorlu bir sınavdan geçmesi gerekti.

SANKİ İĞNENİN DELİĞİNDEN GEÇTİ

36 metre genişliğindeki lüks yolcu gemisi, Kuzey Denizi turuna çıkmak üzere okyanusa açılan dar geçitten çıkmaya çalışırken “iğnenin deliğinden geçercesine” zorlandı. 4 kilometrelik nehir geçişi sırasında kimi zaman geminin her iki kıyı ile arasındaki mesafe 60 santime kadar düştü.

Bu ilginç manzarayı seyretmek için kalabalık bir insan topluluğu bu geçişi izlemeye giti.

İçinde 10 restoranı ve bir cam üretim atölyesinin yanı sıra  kumar salonları nedeniyle “Yüzen las Vegas” olarak adlandırılan 2 bin 400 yolcu kapasiteli Celebrity Eclipse'in geçişini tamamlaması ile birlikte herkes rahat bir nefes aldı. Ancak kuşkusuz en fazla rahatlayan kişi geminin kaptanı oldu.
 

Editör: TE Bilişim