Konuyla ilgili Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklama şöyle:

NATO Daimi Deniz Görev Grubu 2 (SNMG-2) komutasında; Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde yürütülen deniz haydutluğu ile mücadele görevini TCG GAZİANTEP(F-490)’ten devralmak üzere tefrik edilen TCG GİRESUN (F-491) 17 Ocak 2011 tarihinde saat 10.00’da Aksaz Deniz Üs Komutanlığı/Marmaris’te düzenlenen törenle görevine uğurlandı.
2.     TCG GİRESUN, 1 adet AB-212 helikopteri, 1 Sualtı Taarruz Timi ve 1 Sualtı Görev Timi ile 26 Ocak 2011 tarihinden itibaren tahsisli karakol sahasında harekata başlayacaktır.
3.     Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’nın iştirakiyle oluşturulan NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2)’nin komutası halihazırda Hollanda Deniz Kuvvetleri‘nden bir tuğamiral tarafından yürütülmektedir.
 4.     Gemilerimiz NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) komutası altında, deniz alaka ve menfaatlerimizin korunması, ticari gemilerimizin güvenliğinin sağlanması ve dünya barışına katkıda bulunmak üzere söz konusu bölgede görev yapmakta, bayrağımızı şerefle dalgalandırmaktadır.

 

Editör: TE Bilişim