TCG Giresun 3 Türk Gemisini Kurtardı

Korsanlarla mücadele için Aden Körfezi açıklarında görev yapan TCG Giresun firkateyni, geçen hafta sonu AK Parti Milletvekili Kemal Yardımcı'ya ait bir geminin de bulunduğu üç Türk gemisini korsanlardan kurtardı.

Aden Körfezi'nde deniz korsanları ile mücadele eden gücün komutası Türkiye'ye 3 Mayıs 2009 tarihinde geçmesi ile birlikte TCG Giresun gemisi 6 Mayıs tarihinde üç Türk gemisini korsan saldırısından kurtararak 64 saatlik bir seyirden sonra tehlikeli bölgeden çıkardığı öğrenildi.

9 Mayıs tarihinde güvenli bölgeye intikal eden Türk gemileri KAMENIT, MINA ve ZEYNEP-G gemilerinin kaptanlarının bağlı bulundukları şirket merkezine gönderdiği mesajda TCG Giresun gemisinin 20 saatlik bir yoldan gelerek üç Türk gemisini kurtararak emniyetli bir bölgeye kadar eskortluk yaptığı belirtildi.

ZEYNEP G kaptanının gemi armatörüne gönderdiği mesajda korsanların Djibouti açıklarında seyir yapılırken, korsanların bir İngiliz gemisine saldırarak ele geçirdiği ifade ediliyor.

Bunun üzerine bölgede bulunan TCG Giresun gemisinden yardım isteyen Türk gemileri, gemi komutanı ile yaptıkları görüşme sonucu, TCG Giresun Firkateyninin bölgeye intikali ile seyir yapılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

TCG Giresun gemisinin 20 saatlik bir uzaklıkta yakıt ikmali yaptıktan sonra Türk gemilerinin bulunduğu Djibouti açıklarına gelerek KAMENIT ve Martı Denizcilik'e ait ZEYNEP G ve MINA isimli gemileri eksort eşliğinde bölgeden geçirdiği kaydedildi.

Gemi kaptanlarından alınan bilgiye göre, TCG Giresun gemisinin 20 saatlik bir mesafeden gelip, üç Türk gemisini birer mil arayla konvoy oluşturarak korsan bölgesinden 64 saatlik bir seyir sonucu geçirildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim