Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Vladimir Visotski, Türkiye ile Karadeniz bölgesinde çıkarlarının örtüştüğünü, boğazların durumu ile ilgili 1936 yılında imzalanan Montrö anlaşmasında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi.

Eho Moskvı radyosunun canlı yayın konuğu olan Amiral Visostki, Karadeniz bölgesinde Rusya - Türkiye askeri işbirliğine de değindi. Visotski, "Aramızda kesin bir anlayış mevcut. Bu anlayışın özü şudur; "Karadeniz'in sorunlarını sadece Karadeniz ülkeleri çözmeli. Buradaki hukuki zemin ise Montrö anlaşmasıdır." dedi.


Montrö anlaşmasının değiştirilmesinin kabul edilemez olduğuna işaret eden Rus komutan, "Bu anlaşma kesinlikle doğru, apaçık şekilde Rusya ve Türkiye dahil ilgili çevrelerin temsilcileri tarafından destekleniyor." diye konuştu.


Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı, Türkiye'nin Ağustos 2008'de Kafkasya'da patlak veren Rus-Gürcü savaşında doğru bir adım attığını kaydederek, "Dolayısıyla biz sözde değil, fiiliyatta ilgili adımları atıyoruz. Bizim için büyük önem arz eden 8 Ağustos'ta Türk tarafı tam doğru bir anlayış ve adım sergiledi. Türkiye Deniz Kuvvetleri bugün konuştuğumuz gibi davrandı." dedi.

Editör: TE Bilişim