Rus Uçak Gemisinde Yangın

Türkiye sahillerinde bulunan Amiral Kuznetsov adlı Rus savaş gemisinde yangın çıktığı ve gemide görevli bir denizcinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rus Deniz Kuvvetleri Komutanı Vladimir Vyosotkiy, Rus RİA Novosti ajansına yaptığı açıklamada, "Uçak gemisinin güvertesinde çıkan yangın mürettebat tarafından söndürüldü ve bu konuda Türk tarafından yardım istenmedi" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığından bir yetkili de RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, ilk incelemelere göre gemi güvertesindeki yangının elektrik aksamında kısa devre yüzünden meydana geldiğini ve denizcinin karbon monoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiğini belirterek, durumun tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Yetkili, yangının gemideki herhangi bir teknik donanımı etkilenmediğini belirterek, dünya genelindeki gemi yangınlarının yüzde 90'ının elektrik arızalarından kaynaklandığını vurguladı.

Amiral Kuznetsov savaş gemisi, bu yılbaşından beri Akdeniz'de tatbikat yapan Rus Kuzey Donanmasına bağlı savaş gemileriyle birlikte Türkiye sahillerini ziyaret eden gemiler arasında bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim