SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, 21980 Grachonok projesi kapsamında Rus Deniz Kuvvetleri için inşa edilen 2. anti-terör botu teslim edildi. Botun kabul belgesi Ekim 2011 tarihinde Rusya'nın Karadeniz Limanı Novorossiysk'te imzalanmıştı.

Bot, Novorossiysk Limanında konuşlanmış olan Rusya'nın Karadeniz Filosu içerisindeki liman savunma birimine hizmet verecek.

Projenin ilk gemisi P-104, Baltık Filosunda Kronshtadt liman savunma biriminin hizmetinde bulunuyor. Bu tekne 2009 yılı sonbaharında teslim edilmişti. 2011 yazında bu tekme orijinal kamuflaj boyasıyla boyanarak Uluslararası Denizcilik Savunma Gösterisine katılmış ve büyük ilgi görmüştü.

Özel amaçlı bu teknelerin projesini JSC Vympel Dizayn Bürosu (Nizhniy Novgorod) geliştirdi.

İnşasını JSC Zelenodolsk Tersanesi gerçekleştirdi.

Tekne, yakın mesafelerde anti-terör faaliyetlerinde kullanılmak üzere dizayn edildi. Tekne sınırların korunmasında Rus Sahil Güvenlik Teşkilatına da yardımcı olacak.

Modern donanımı ve mükemmel seyir nitelikleri, Grachonok sınıfı botlara geniş kullanım alanı va daha büyük gemilerin yapabileceği görevleri gerçekleştirebilme imkanı veriyor.

halen, Zelonodolsk Tersanesi Mayıs 2011 tarihinde kızağa konulan projenin 3. gemisini inşa ediyor.

Teslim edilen 982 seri numaralı 21980 Projesi anti-terör gemisinin ise teknesi Mayıs 2011'de kızağa konmuş, 2011 Temmuzunda suya indirilmiş ve iç suyollarından taşınarak geçtiğimiz sonbaharda deniz denemeleri için Novorossiysk Limanına getirilmişti.

Editör: TE Bilişim