DENİZ KUVVETLERİ'NDE PREVEZE ZAFERİ KUTLANDI

Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in katılımıyla tören düzenlendi.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın gönderdiği kutlama mesajları okundu.

Daha sonra Deniz Kıdemli Albay Nafiz Turgut “Preveze Deniz Zaferi”, İstihbarat Yüzbaşı Eyüp Uyanık da “Türk Deniz Kuvvetleri” konulu takdim yaptı.

Takdimlerin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Çağlar Oda Orkestrası, Serdar Öztürk tarafından Preveze Deniz Zaferi'ni kazanan Barbaros Hayrettin Paşa için bestelenen “Barbaros Senfonisi” ile çeşitli bahriye türkü ve marşlarından esinlenerek kompoze edilen, deniz ve bahriye sevgisini anlatan eserler seslendirdi.

Törenin sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yiğit, Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutladı.

ERDOĞAN'DAN MESAJ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Deniz Kuvvetlerinin, bilgi birikimi, tecrübesi, üstün disiplin, görev bilinci ve donanımıyla bölgesindeki caydırıcı güç konumunu muhafaza ettiğini belirterek, etkinlik ve caydırıcılık vasfıyla da Türkiye'nin barışçı dış politikasına değerli katkılarda bulunduğunu bildirdi.

Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e kutlama mesajı gönderdi.

Büyük Türk Amirali Barbaros Hayrettin Paşa ve leventlerinin üstün cesaret ve kahramanlıklarının eseri olan Preveze Deniz Zaferi'yle, denizlerdeki Türk varlığı ve egemenliğinin, Karadeniz ve Kızıldeniz'den sonra Akdeniz'de de etkinlik kazandığını belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Bugün de Deniz Kuvvetlerimiz, bilgi birikimi, tecrübesi, üstün disiplin, görev bilinci ve donanımıyla bölgesindeki caydırıcı güç konumunu muhafaza etmektedir.

Memnuniyetle ifade etmek isterim ki etkinlik ve caydırıcılık vasfıyla Deniz Kuvvetlerimiz, barışçı dış politikamıza da değerli katkılarda bulunmaktadır.

Deniz Kuvvetlerimizin üstlendikleri görevleri büyük bir sorumluluk anlayışıyla ve tam bir liyakatle yerine getiren bütün mensuplarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Türk donanmasının en büyük zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi'nin 471. yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim