Fransız Deniz Kuvvetleri’nden Courbet fırkateyni, Libya kıyılarında güvenliği sağlamak adına canla başla çalışıyor. İşte onlar için sıradan bir gün, Fransız denizciler Akdeniz’deki başta insan kaçakçılarını yakalamak için iş başında.

Courbet fırkateyninde,196 denizci görevli. Bir de helikopter var. Herkesin görevi farkı. Kimileri dürbün, kimileri telsiz ve haritanın başında. Amaç hızlı bir şekilde şüpheli gemileri tespit etmek.

Su sıralar hemen her gün bir göçmen teknesiyle karşılaşıyorlar. Prosedür belli. İlk önce göçmenlerin güvenliği. Bu aşamada İtalyan Deniz Kuvvetleri ile ortak çalışıyorlar. Onların güvenliği sağlandıktan sonra teknede araştırma yapılıyor.

“Burada her şeye bakıyoruz. Bir cep telefonu ya da dizüstü bilgisayarlar bulabilirsiniz. Ayrıca gemide farklı hastalıkların tedavisi için kullanılan ilaçlar da bulunabiliyor.”

Denizciler bu sefer kaçakçıları yakalamak için elle tutulur bir delil bulamadı. Fakat onlar araştırmayı sürdürüyor. Aynı zamanda saldırılara karşı her daim tetikte olmaları gerekiyor. Bunun için de arada tatbikat yapmaya devam ediyorlar:

“Terör tehdidi karşısında, mesela patlayıcılarla dolu bir sürat teknesi gördüğünüzde örneğin roketatar ile karşılık vermeniz gerekiyor.”

Denizciler için bugün suların durgun olması önemli değil. Onlar her daim göreve hazır bir şekilde kendilerine verilecek emirleri bekliyor.

Editör: TE Bilişim