Giresun Fırkateyni döndü

ADEN Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğuna karşı oluşturulan Birleşik Deniz Kuvvetleri TF 151 bünyesindeki görevini tamamlayan TCG Giresun Fırkateyni, Marmaris'e döndü. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda yapılan karşılama töreninde duygulu anlar yaşandı. Gemi personeli, eş veya çocuklarıyla güvertede buluşturuldu.

MARMARİS'TE DUYGULU ANLAR YAŞANDI

13 Ocak 2009 tarihinde kurulan Birleşik Deniz Kuvvetleri TF 151 bünyesinde görev almak için geçen 17 Şubat'ta Marmaris'ten hareket eden TCG Giresun Fırkateyni, görevini 17 Haziran'da TCG Gaziantep Fırkateyni'ne devrederek bugün yurda döndü. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda saat 11.00'de düzenlenen törene Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukçuoğlu, Harp Filo Komutanı Tümamiral Deniz Cora ile çok sayıda üst rütbeli subay, astsubay ile Aden'e giden bahriyelilerin aileleri katıldı.

Giresun Fırkateyni Aksaz Limanı'na girişte helikopter ile denizdeki SAS ve SAT komandoları tarafından karşılandı. Giresun, iskeleye yanaştıktan sonra üst rütbeliler karaya çıkarak selamlamaya katıldı. Selamlama ve karşılama töreni sonrasında komutanlar gemiye davet edildi.

Komutanların hemen ardından da bahriyeli eşlerini, evletlarını ya da kerdeşlerini bekleyen aileler gemiye alındı. Güvertede tarihi bir gün yaşadı. Bahriyeliler ile yakınlarının kavuşması sırasında gözyaşları tutulamadı. Çocuklar babalarına sımsıkı sarılırken “Baba bir daha gitme” diyenler çoğunluktaydı. Altı yaşındaki Deniz Dönmezer babası Tugay Dönmezer'e kavuştuğunda ondan mutlusu yoktu. Anne Şeyda Dönmezer de “Bu bir vatan görevi gerekirse eşim yine gider. Onunla gurur duyuyorum” dedi.

Büyüyünce general olacağını belirten 9 yaşındaki Sadi Tartan, babası Hasan Tartan'ı görmesinin yanı sıra ilk kez bir savaş gemisine binmenin verdiği heyecan içindeydi. “Babama sarılacağım” derken bir yandan da “Giresun'u gezeceğim için mutluyum. Yakında babamın görevini ben üstleneceğim” dedi.

22 yaşındaki Sibel Elgin, üç yaşındaki oğlu Kutay ile eşi Özay Elgin'i karşılamaya gelen ve sevinçten gözleri parlayanlar arasındaydı.
 
Giresun Fırkateyni döndü

Editör: TE Bilişim