Fransız donanması 32 yıl sonra Irak'ta

Fransız donanmasına ait bir gemi 32 yıl aradan sonra Irak’la askeri alandaki ilişkilerin geliştirilmesi için Basra’daki Umm Kasr limanına geldi.

Fransız donanmasına ait ‘Commandant Ducuing’ isimli askeri sevkiyat gemisi 95 mürettebatıyla birlikte Basra’daki Umm Kasr limanına geldi. Irak deniz kuvvetlerine eğitim vermek amacıyla 3 günlüğüne Basra’ya gelen gemi 32 yıl aradan sonra Irak’a gelen ilk Fransız askeri gemisi olması açısından önem taşıyor.

Geminin Irak’a gelmesi nedeniyle verilen resepsiyona Irak savunma bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Irak’taki Fransız askeri temsilcileri de katıldı.

Verilen resepsiyonda bir konuşma yapan Fransız büyükelçiliği askeri temsilcisi Lue Batain, Irak’la bütün alanlarda işbirliğini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Batain, “Irak ordusuyla geçmişte iyi ilişkilerimiz vardı ve bu ilişkileri yenilemeye hazırız. Bu geminin gelmesi de ilişkilerin gelişimine katkıda bulunacaktır ve yeni gemiler de gelecektir” dedi.


Irak savunma bakanlığını temsilen resepsiyona katılan General Muhammed Howaedi ise yaptığı konuşmada, askeri alan başta olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olacaklarını söyledi. General Howaedi ayrıca diğer ülkelere de Irak deniz kuvvetleriyle işbirliği yapmaları çağrısında bulundu.
 

Editör: TE Bilişim