ABD Donanması Lockheed Martin İle 17 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzaladı

ABD Donanması, filosunda bulunan Ticonderoga sınıfı kruvazör ve Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyerlerindeki MK 41 Lançer Sistemi (VLS) için mühendislik tasarımı hizmetleri vermesi karşılığında Lockheed Martin ile 17 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

ABD Donanması,  filosunda bulunan Ticonderoga sınıfı kruvazör ve Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyerlerindeki MK 41 Lançer Sistemi (VLS) için mühendislik tasarımı hizmetleri vermesi karşılığında Lockheed Martin ile 17 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.
 
Maliyet artı sabit ücreti içeren anlaşma, ABD Donanması ile birlikte 8 müttefik donanmanın Uluslararası Askeri Satış programı çatısı altında topluyor. Anlaşma, füze entegrasyonu, yazılım geliştirme, yeni gemilere VLS’nin entegrasyonu, teknik yenileme, sistem mühendisliği ve MK 41 VLS için ömür devir desteği gibi çalışmaları kapsıyor.                

Lockheed Martin Gemi ve Havacılık Sistemleri Bölümü Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dan Schultz, MK 41’in dünyada başarısı kanıtlanmış bir güverte altı çok maksatlı lançer sistemi olduğunun altını çizerek, “ABD Donanması ile yakın bir ilişki içerisinde, sistem tasarım ekibine öncülük ettik ve 30 yılı aşkın bir süredir MK 41 VLS sistemini temin etmenin yanı sıra modernizasyon çalışmalarını sağlayıp destekledik.” şeklinde konuştu.

Anlaşma uygulandığı taktirde, 4 yılda 104 milyon doları aşkın bir değere ulaşacak seçenekler içeriyor.

Çalışmalar ise Lockheed Martin’in Baltimore-Maryland ve Ventura-California tesislerinde yapılacak.

Çok çeşitli füze MK 41 lançeri, dünya donanmalarının denizden atılan silahlar ile ilgili düşüncelerinde bir devrim yarattı. MK 41 lançeri; hava savunma, su altı savunma, gemi öz savunma, kara taarruzu ve balistik füze savunması da dahil olmak üzere denizden ve karadan gelecek çeşitli tehditlere karşı cevap verecek özelliklere sahip. 12,000’den fazla sayıda teslim edilen veya sipariş halinde olan MK VLS sistemleri, dünya genelinde 12 donanmada yer alan 19 farklı sınıftaki 186 gemi tarafından kullanılıyor veya sipariş edilmiş durumda.
 
Merkezi Bethesda, Maryland’de bulunan Lockheed Martin, dünya çapında 140 bin çalışanıyla temelde gelişmiş teknolojik sistem, ürün ve hizmetlerin araştırma, geliştirme, tasarım, üretim ve entegrasyonu ile ilgilenen küresel bir güvenlik şirketi. Lockheed Martin’in 2009 yılı satışları 45.2 milyar dolar. 

Editör: TE Bilişim