Donanma’da devir teslim

Gölcük’teki törende Koramiral Bilgel Donanma Komutanlığı fors ve şildini Oramiral Uğur Yiğit’e verdi.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na terfi eden Oramiral Uğur Yiğit, Donanma Komutanlığı görevini dün düzenlenen törenle Koramiral Murat Bilgel’e devretti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Oramiral Uğur Yiğit, Donanma Komutanlığı görevini dün Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı Poyraz Rıhtımı’nda gerçekleştirilen törenle Koramiral Murat Bilgel’e devretti. Törende yaptığı konuşmada, donanmadaki teknolojik gelişmelere dikkat çeken Yiğit, özetle şunları söyledi:

“Donanmamız, bugün, Atlantik’ten Büyük Okyanus’a kadar tüm denizlerde şerefle bayrak dolaştırmaktadır. Türk Deniz Kuvvetleri, başta Araştırma Merkezi Komutanlığı ve tersanelerimiz olmak üzere, sanayimiz ve üniversitelerimizle müşterek, 21. yüzyılın bahriyesini inşa edebilecek ve donatabilecek ulusal teknolojik düzeye yelken açmıştır. Bugün eriştiğimiz personel, materyal ve harekâta hazırlık seviyesiyle yaratıcı ve yenilikçi tüm projelerimizde saklı olan asıl enerji Atatürk’ün ışığıdır, rotası ise onun işaret ettiği rotadır. Cumhuriyetimizin Anayasa ile belirlenmiş temel değerleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün muhafazası, denizlerdeki hak ve menfaatlerimizin korunması için verilecek her göreve her zaman ve her yerde hazır olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim.”

Koramiral Bilgel de konuşmasında bölgedeki barış ve istikrarın en büyük teminatının Türk Donanması olduğunu söyledi.

Top atışıyla selamlama

Yiğit’in forsunun arya, Koramiral Murat Bilgel’in forsunun toka edildiği törende, TCG Kemal Reis Firkateyni’nden 15 pare top atışı ile selamlama gerçekleşti. Yiğit, Bilgel’e Donanma Komutanlığı brövesini taktı, Bilgel ise Donanma Komutanlığı fors ve şildini Yiğit’e verdi.
Törene, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, İstanbul Valisi Muammer Güler, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile işadamı Erdoğan Demirören de katıldı.

Editör: TE Bilişim