Deniz Kuvvetleri'ne yeni radar sistemi

ANKARA - Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) öncelikli tedarik projeleri arasında yer alan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için alacağı ters yapay açıklıklı radar sistemi projesinde yarış başladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının finansmanını özkaynaklardan karşılamak suretiyle yürüttüğü ihaleye ilişkin bilgi istek dokümanı alan yerli ve yabancı firmalar da belirlendi. Buna göre, deniz kuvvetlerinin ilgili unsurları için tedariki planlanan ters yapay açıklı radar sistemi ihalesinde toplam 18 yerli ve yabancı firma, bilgi istek dokümanı alarak ihaleyle ilgilendiklerini resmi olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığına iletmiş oldular.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından deniz kuvvetleri komutanlığının ihtiyacı için alımı planlanan ters yapay açıklıklı radar sistemi ile ilgili bilgi istek dokümanı alan söz konusu firmalar, ihaleye ilişkin istenen bilgi ve dokümanları inceleyip cevaplarını en geç 30 Eylül 2009 tarihine kadar iletmeleri gerekiyor.

ABD, İNGİLTERE VE İSRAİL FİRMALARI DA VAR
Radar ihalesinde ABD, İngiltere, İsviçre ve İsrail firmalarının da aralarında bulunduğu toplam 18 firmanın katılımı bekleniyor. Söz konusu ihalede bilgi istek dokümanı alan yerli ve yabancı firmalar ise şunlar:
1. ASELSAN A.S.
2. Aydın Yazılım ve Elektronik Sanayii A.Ş.
3. C.Tech Bilişim Tek. Tic. A.Ş.
4. Gate Elektronik San. ve Tic. A.Ş.
5. KOÇ Bilgi
6. Meteksan Savunma Sanayii A.Ş.
7. MiKES Mikrodalga Elektronik Sistemler A.Ş.
8. Nortel Networks NETAŞ
9. Onur Mühendislik A.Ş.
10. Ortadoğu Savunma Teknolojileri Ltd. Şti.
11. Ortadoğu Savunma Teknolojileri AR-GE ve Yazılım San. Tic. Ltd. Şti.
12. Savunma ve Uzay Teknolojileri A.Ş. (SDT)
13. YALTES A.Ş.

Yabancı Firmalar:
1. ELTA Systems Ltd. (İSRAİL)
2. Rheinmetall Air Defence AG (İSVİÇRE)
3. S.G.D Engineering Ltd. (İSRAİL)
4. SELEX Sensors and Airborne Systems Ltd. (İNGİLTERE)
5. Telephonics Corp. (ABD)

Editör: TE Bilişim