Kaptan Haber Ajansı - Çin, Donanmanın Liaoning (Varyag)  uçak gemisinin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele için Suriye'ye gönderildiği yönündeki iddiaları reddetti. Çin donanmasından bir yetkili,  "Çin Halk Kurtuluş Ordusu donanması'nın Suriye'ye bir uçak gemisi yolladığı şeklindeki haberler doğru değil" dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde DEBKAfile web sitesi de dahil pek çok internet haber sitesinde ve bu arada Kaptan Haber Ajansı tarafından geçilen haberlerde de Suriye kaynaklarına dayanılarak uçak gemisinin Suriye yolunda olduğu ve hatta Tartus Limanı'na yanaştığı şeklinde haberler yayınlanmıştı. 

OLA Donanma Araştırma Enstitüsünden kıdemli araştırmacı Zhang Zunshe, Çin'in devlet gazetesi 'Global Times' a yaptığı açıklamada, Liaoning uçak gemisinin Akdeniz'de olduğu yönündeki haberlerin tamamen dedikodu olduğunu belirtti.

Zhang Zunshe, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanmasına ait 152. filonun bu yıl içerisinde manevralar yapmak üzere Akdeniz'e gittiğini iddiaların bu filoyla ilgili olabileceğini ancak bu filoda bir uçak gemisinin bulunmadığını kaydetti. 

 

 

Editör: TE Bilişim