BLACKSEAFOR Gemileri Salıpazarı'nda

Ukrayna Donanmasına ait Maxim Kiriakidi komutasındaki U-510 Slavutych adlı savaş gemisinin de katılımıyla Salıpazarı rıhtımı Karadeniz'i Barış Gölü haline getiren gemilere ev sahipliği yaptı.

Dün öğleden sonra saat 15:00 sularında İstanbul Salıpazarı rıhtımına yanaşan 106 metre uzunluğundaki gemiye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kılavuz kaptan ve Kurtarma-5 ve Kurtarma-6 römorkörleri hizmet verdi.

BLACKSEAFOR (Karadeniz Deniz İşbirliği GörevGurubu) bundan 10 yıl önce Türkiye'nin öncülüğünde Karadeniz'de kıyısı olan tüm devletlerin katılımıyla (Rusya Federasyonu, Gürcüstan, Bulgaristan, Romanya, ve Ukrayna) kurulmuştu.

Salıpazarı rıhtımında bulunan diğer gemiler Blackseafor'un komutasını yürüten Romanya'ya ait F 111 fırkateyni (ROM Marasesti. ), Romanya Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Yelkenli Askeri Okul Gemisi "Ros Mircea", Gürcistan Sahil Güvenlik Teşkilatına ait P 24 botu (Geo Sukhumi), Bulgaristan'a ait 42 BNS Verni, Rusya'ya ait büyük çıkarma gemisi 156 RFS Yamal hep birlikte "Karadeniz Barış Gölüdür" mesajını en güzel şekilde verdiler.

Gemiler, hep birlikte İstanbul Boğazında resmi geçit yaparak Blackseafor'un 10. yıldönümünü kutladılar.

Gemilerin fotoğraflarını GemiFoto.Com gemi fotoğrafları hobi sitesinden sizler için derledik. Albümün tamamına

http://www.gemifoto.com/index.php/SAVA-GEM-LER/BLACKSEAFOR-Gemileri-Sal-pazar-na-yana-yor

adresinden erişebilirsiniz.

Romanya Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Yelkenli Askeri Okul Gemisi "Ros Mircea"

 Rusya'ya ait büyük çıkarma gemisi 156 RFS Yamal

 Blackseafor'un komutasını yürüten Romanya'ya ait F 111 fırkateyni (ROM Marasesti. ),

Gürcistan Sahil Güvenlik Teşkilatına ait P 24 botu (Geo Sukhumi),

Komuta ve Kontrol gemisi U510 Slavutich Kurtarma 5 (Arkada) ve Kurtarma 6 (Önde) yardımıyla Salıpazarı Rıhtımına yanaşmak üzere manevra yapıyor.

 

Editör: TE Bilişim