Deniz Kuvvetleri, yelkenli okul gemileri alacak
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından (SSM) yürütülen Yelkenli Okul Gemisi projesi kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan 2 adet yelkenli okul gemisi alımı için ihale açıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığından yapılan duyuruya göre, Deniz Harp Okulu öğrencilerine denizcilik ve gemicilik eğitimi verilmesinde kullanılmak üzere tedariki planlanan gemiler, üç direkli, uskuna tipi yelken donanımına sahip olacak.

Bilgi istek dokümanı ilanı ile ihale süreci başlatılan yelkenli okul gemisi ihalesine, yelkenli gemi inşasında deneyimli ve Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yayımlanmış olan Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yerlerine İşletme İzni Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğinde (A-B-C) sınıfı tersane veya tekne imal yeri olarak sınıflandırılmış olan firmalar katılabilecek.

Programa göre, bilgi koşulları uyan firmalar, bu ihaleye yönelik bilgi istek dokümanlarını en geç 13 Şubat 2009 tarihine kadar kadar SSM'nin ilgili biriminden temin edebilecekler. Programa göre, ilgili firmaların ihaleye ilişkin bilgi istek dokümanlarını en geç 3 Nisan'a kadar Savunma Sanayii Müsteşarlığına iletmeleri gerekiyor.  (aa)
 

Editör: TE Bilişim